Чипс от целина

Хрупкав, ароматен, идеален за гарнитура към месо
Източник: Бон Апети
Дата: 06.03.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 глава целина
1 с. л. сол
1/2 л вода
олио за пържене на маслена баня


Начин на приготвяне:
1
Чипс от целина

Целината се обелва и се нарязва на шайби с дебелина 3–4 мм. Ако главата е голяма, както в нашия случай, шайбите се разрязват  надве.

 


2
Чипс от целина 2

Слагат се във вода със сол за 20 минути. По този начин се овкусява, защото, ако само  се посоли, ще излезе течността от нея.

 


3
Чипс от целина 3

Шайбите се отцеждат, подсушава се с кухненска хартия и се пържат на маслена баня в олио, загрято на 180 градуса до златисто.

 


4
Чипс от целина 4

Поставят се върху кухненска хартия, за да се отцеди от излишната мазнина.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: