Унгарска шоколадова торта (Лудлаб)

Дата: 31.08.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за блата:
300 г шоколад (60%)
60 г краве масло
3 жълтъка (60 г)
6 белтъка (250 г)
80 г захар
за ганаша с череши:
30 г краве масло
200 мл животинска сметана
2 с. л. захар
300 г шоколад (70%)
250 г коктейлни череши
за муса:
3 жълтъка (60 г)
2 белтъка (60 г)
60 г захар
2 с. л. вода
180 г шоколад (85%)
250 мл животинска сметана
за ганаша за заливане:
120 мл животинска сметана
30 г краве масло
120 г шоколад (60%)
 

Начин на приготвяне:
1
Унгарска шоколадова торта (Лудлаб)Шоколадът за блата се разтопява на водна баня, заедно с маслото, след което леко се охлажда.
2
Унгарска шоколадова торта (Лудлаб) 2Жълтъците се разбиват с 1/4 от захарта.
3
Унгарска шоколадова торта (Лудлаб) 3Сипват се към шоколада и се разбърква добре.
4
Унгарска шоколадова торта (Лудлаб) 4Белтъците се разбиват с останалата захар.
5
Унгарска шоколадова торта (Лудлаб) 5След това също се разбъркват с шоколадовата смес.
6
Унгарска шоколадова торта (Лудлаб) 6Сместа се сипва във форма за печене (с диаметър 26 см), застлана с пергаментова хартия. Пече се 35 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, охлажда се и се прибира в хладилник.
7
Унгарска шоколадова торта (Лудлаб) 7Ганашът с череши се приготвя като сметаната, маслото и захарта се кипват.
8
Унгарска шоколадова торта (Лудлаб) 8След това се сипват към натрошения шоколад.
9
Унгарска шоколадова торта (Лудлаб) 9Изчаква се около 5 минути, докато шоколадът се разтопи и се добавят черешите.
10
Унгарска шоколадова торта (Лудлаб) 10Ганашът се охлажда, охладеният блат се залива с него и се прибира в хладилник.
11
Унгарска шоколадова торта (Лудлаб) 11Жълтъците и белтъците за муса се разбиват.
12
Унгарска шоколадова торта (Лудлаб) 12От захарта и водата се приготвя сироп.
13
Унгарска шоколадова торта (Лудлаб) 13Налива се на тънка струйка към яйцата, като се разбърква постоянно.
14
Унгарска шоколадова торта (Лудлаб) 14Шоколадът се разтопява, охлажда се леко, смесва се със сметаната и се добавя към яйчената смес.
15
Унгарска шоколадова торта (Лудлаб) 15Мусът се разпределя върху ганаша с череши и тортата отново се прибира в хладилник, за да стегне.
16
Унгарска шоколадова торта (Лудлаб) 16Ганашът за заливане се приготвя като сметаната се загрява с маслото и се смесва с натрошения шоколад. Бърка се, докато шоколадът се разтопи, след което се оставя леко да се охлади.
17
Унгарска шоколадова торта (Лудлаб) 17Тортата се залива с ганаша, охлажда се, нарязва се на парчета и се сервира.

Подобни рецепти:
Коментари (17)
17.
Изпрати
лично съобщение

30.03.2017
Татяна, може да използваш пресни ягоди, но имай предвид, че ще отделят течност.
16.
Изпрати
лично съобщение

20.03.2017
Въпросът не е към мен, но ще си позволя да коментирам. За можене - може. Но вкусът ще бъде съвсем различен от една страна като се сложи пресен плод, от друга - като се смени вишната. Пресните плодове са по-скоро за по-леки и ефирни торти. А това е стилна и класическа торта. Огромна е разликата ако се ползват череши, а не вишни. може би същото е и с ягодите. Но пробвайте - със сигурност ще ви хареса, каквото и да сложите. По принцип уникална е комбинацията между шоколадов крем, вишни и запечени белени бадеми
15.
Изпрати
лично съобщение

20.03.2017
Може ли да заместим черешите с пресни ягоди?
14.
Изпрати
лично съобщение

06.03.2016
вкусна и мноого шоколадовка. Аз не ползвам коктейлни череши и затова сложих 1/3 чаша изцедени и нарязани на ситно вишни от домашно сладко.
13.
Изпрати
лично съобщение

29.12.2015
калорийна бомба... наслада за устата ... наистина излиза скъпичка обаче ... страхотна торта :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


223 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта