Бухнала баница

Много пухкава и вкусна
Източник: Ники
ТИТЛА: Помощник готвач
Дата: 26.02.2022
Бухнала баница
Бухнала баница
Бухнала баница
Бухнала баница
Бухнала баница
 
Необходими продукти:
1 пакет точени кори (500 г)
300 г сирене
5 яйца
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.ч. газирана вода
1/2 ч.л. сода бикарбонат
4 с.л. олио
40 г краве масло


Начин на приготвяне:
1
Бухнала баница
Корите се разделят на две. Две кори от единия куп се мажат с олио, слагат се една върху друга, поръсва се сирене и отново се слагат намазани с олио кори. Реди се така докато свършат корите.
2
Бухнала баница 2
Навива се на руло и се оставя настрани. Същата процедура се прави и с втората купчинка кори. Двете рула се нарязват на около 2 см.
3
Бухнала баница 3
В тава, застлана с хартия за печене или намазана с мазнина се редят изправени всички нарязани рула. Може да се оставят на разстояние, според големината на тавата. Поръсва се с останалата мазнина.
4
Бухнала баница 4
В купа се разбиват с вилица яйцата, добавя се и киселото мляко с угасената в него 1/2 ч. л. сода бикарбонат, газираната вода и щипка сол. Със сместа се залива баницата, бавно, за да се напоят всички розички равномерно. Накрая се слага по парченце краве масло върху всяка розичка. Пече се до златисто на 170-180 градуса.

Съвет:
Баницата става много пухкава и вкусна! Правила съм много баници, но тази ще остане като най- вкусната и с прекрасна визия!
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

03.04.2022
Чудесна стана!
3.
Изпрати
лично съобщение

07.03.2022
Благодаря!
2.
Изпрати
лично съобщение

03.03.2022
Много вкусно, понякога и аз я правя по този начин!
1.
Изпрати
лично съобщение

03.03.2022
Страхотна ! И аз вече само така я правя :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


127 ДУШИ ОНЛАЙН
Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: