Ванилово-бадемови рогчета

Вкусни постни изкушения
Източник: Бон Апети
Дата: 10.12.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
120 г кокосово масло
100 г бланширани бадеми
100 г пудра захар (+ за овалване)
180 г брашно
1 шушулка ванилия
1 щипка сол
пудра захар за овалване


Начин на приготвяне:
1
Ванилово-бадемови рогчета
Кокосовото масло се разтопява.
2
Ванилово-бадемови рогчета 2
Бадемите се смилат много ситно, заедно със захарта.
3
Ванилово-бадемови рогчета 3
Брашното се смесва със семенцата от шушулката ванилия, смлените с пудрата захар бадеми, солта и разтопеното кокосово масло.
4
Ванилово-бадемови рогчета 4
Разбърква се и се замесва твърдо маслено тесто.
5
Ванилово-бадемови рогчета 5
Оформя се дълъг фитил, който се реже на парчета с дебелина от 1 см.
6
Ванилово-бадемови рогчета 6
От всяко парче се оформя полумесец.
7
Ванилово-бадемови рогчета 7
Полумесеците се подреждат в тава с незалепващо покритие и се слагат в хладилник за 10–15 минути, да стегне тестото.
8
Ванилово-бадемови рогчета 8
Пекат се в загрята на 180 градуса фурна до готовност – около 10 минути. Охлаждат се и се овалват в пудра захар.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

15.02.2015
Уникално вкусни и лесни за изпълнение :)
3.
Изпрати
лично съобщение

10.12.2014
ок
2.
Изпрати
лично съобщение

20.01.2015
Савка, рогчетата могат да се приготвят и с краве масло, но в такъв случай няма да имат аромат на кокос.
1.
Изпрати
лично съобщение

11.12.2014
Здравейте! Нямах възможност да гледам предаването и затова ме интересува могат ли да се направят с краве масло тези рогчета? Много сте добри!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: