Ванилово суфле с портокалов зехтин и лайм

Източник: Бон Апети
Дата: 16.03.2010
Ванилово суфле с портокалов зехтин и лайм
 
Необходими продукти:
200 г брашно
кората на 1 лайм
кората на 1 портокал
40 мл зехтин
карамелов топинг по желание
карамелови форми за украса
брашно за ръсене
краве масло за намазняване
1 ванилия
150 мл прясно мляко
100 мл сметана
150 г захар
8 жълтъка
50 г пудра захар


Начин на приготвяне:
1
Жълтъците се разбиват със захарта 5 минути. Добавят се брашното, сметаната, млякото и ванилията. Разбива се още 5 минути и сместа се сипва в намазнени с масло и набрашнени формички (тимбалчета) за печене. Слагат се във фризер за 2 часа.
2
Зехтинът за соса се смесва с настърганите или нарязани надребно кори на портокала и на лайма. Добавя се захарта, разбърква се и престоява около 2 часа.
3
Формичките се вадят от фризера и се пекат 8–10 минути на 180–190 градуса.
4
Суфлето се поднася поръсено с по 1 ч. л. от ароматния зехтин и се украсява с карамелови форми. Може да се доовкуси с карамелов топинг по желание.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Anna Stamatova коментира новина Как се готви киноа?
Anna Stamatova се регистрира в сайта.
Лилия Талева коментира рецептата Печен боб със суджук
Mimkaa Georgieva се регистрира в сайта.
diddoni се регистрира в сайта.
r_stamov се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Гъбена супа с картофи и праз
Бон Апети коментира рецептата Овчарски пай
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: