Крем от виолетки

Източник: Бон Апети
Дата: 12.03.2010
Крем от виолетки
 
Необходими продукти:
40 г виолетки
270 г кафява захар
1 белтък
5 лъжици лимонов сок
2 листа желатин
500–450 мл сметана


Начин на приготвяне:
1
Малка тенджерка се пълни с вода и се слага на силен огън. Когато водата заври, половината от листата на виолетките се пускат в нея и се бланшират за около 1 минута, след което се изваждат.
2
В чиния се сипват 125 г от захарта. В отделен съд се разбива немного плътно белтъкът и след това цветята внимателно едно по едно се потапят първо в белтъка, а след това – в захарта. Слагат се на хартия за печене и се сушат във фурната на много слаба температура.
3
Другата половина от виолетките се измиват добре, отделят се листата и се слагат в купа. Останалата захар се смесва с 80 мл вода и лимоновия сок, кипва се и се вари, докато сиропът започне да се сгъстява. С него се заливат листенцата от виолетките и се оставят в затворен съд за една нощ.
4
Сиропът се затопля, прецежда се и към него се добавя при непрекъснато бъркане желатинът. Оставя се да се охлади. Преди сместа да се е желирала, сметаната се разбърква и се добавя към сиропа. Изсипва се в терини и се оставя за около 3 часа в хладилник.
5
Поднасят се, гарнирани със захаросаните теменужки.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


113 ДУШИ ОНЛАЙН
Anna Stamatova коментира новина Как се готви киноа?
Anna Stamatova се регистрира в сайта.
Лилия Талева коментира рецептата Печен боб със суджук
Mimkaa Georgieva се регистрира в сайта.
diddoni се регистрира в сайта.
r_stamov се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Гъбена супа с картофи и праз
Бон Апети коментира рецептата Овчарски пай
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: