Вегетарианска дроб-сарма

Източник: Mariyana Petrova
ТИТЛА: Главен готвач
Дата: 20.02.2017
Вегетарианска дроб-сарма
Вегетарианска дроб-сарма
Вегетарианска дроб-сарма
 
Необходими продукти:
1 глава лук
1 морков
4-5 скилидки чесън
5-6 гъби
100 г грах
1/2 ч. ч. ориз
2-3 картофа
4 яйца
1 ч. ч. кисело мляко
сол, черен пипер и джоджен на вкус
оли


Начин на приготвяне:
1
Лукът и морковите се нарязват на кубчета и се запържват в олио. Добавят се наситнените скилидки чесън и нарязаните на кубчета гъби.
2
Прибавя се оризът и се запържва, докато стане прозрачен. Овкусява се със сол и джоджен. Налива се 1 ч. ч. вода (или зеленчуков бульон) и се оставя да ври.
3
Прибавят се 2 сварени и нарязани на кубчета яйца, грахът и нарязаните на кубчета картофи.
4
Всичко се прехвърля в тава и по желание се подправя с червен и черен пипер.
5
Налива се 1/2 ч. ч. вода (или зеленчуков бульон) и се слага в загрята на 200 градуса фурна, да се запече.

6
От млякото и останалите 2 яйца се приготвя заливка, която се овкусява със сол и черен пипер. Излива се върху ястието и се запича във фурната, докато стане с приятен златисто-кафяв цвят.


Съвети:
Ако използвате гъби кладница, първо ги бланширайте за около 5 минути.

Дроб-сармата се поднася с кисело мляко.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: