Ризото със спанак и гъби

Постно, пъстро, ароматно
Източник: Бон Апети
Дата: 21.11.2016

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г ориз „Арборио“
400 г печурки
100 г спанак
600–700 мл зеленчуков бульон
60 мл зехтин
2 скилидки чесън
1/2 връзка магданоз
1/2 глава лук
2 стръка естрагон
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Ризото със спанак и гъби
Лукът и чесънът се нарязват наситно и се запържват до златисто в 30 мл зехтин.
2
Ризото със спанак и гъби 2
Добавя се оризът и се разбърква добре.
3
Ризото със спанак и гъби 3
Малко по малко, при постоянно бъркане, се налива горещият бульон.
4
Ризото със спанак и гъби 4
Спанакът, магданозът и естрагонът се пюрират в 50 мл бульон.
5
Ризото със спанак и гъби 5
Гъбите се нарязват на четвъртинки и се запържват до златисто в останалия зехтин.
6
Ризото със спанак и гъби 6
Спаначеният сос се сипва в ризотото, разбърква се и след минута съдът се дърпа от огъня.
7
Ризото със спанак и гъби 7
Добавят се гъбите и отново се разбърква. Овкусява се със сол и черен пипер и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

26.03.2018
Много, мнооого добра!!! За вечеря е супер - бързо за приготвяне, вкусно и леко. Идеално за режим на разделно хранене. Спестих само естрагона, но чесънът го удвоих :) Съчетах със салата от моркови.
4.
Изпрати
лично съобщение

03.06.2017
Замених зеленчуковия бульон с домашно приготвен пилешки и пропуснах естрагона, защото не харесвам тази подправка. Получи се вскусна вечеря.
3.
Изпрати
лично съобщение

30.04.2017
Много вкусна рецепта
2.
Изпрати
лично съобщение

20.01.2017
Изключително вкусна и свежа рецепта, а също така и лесна, много напомня на пролетно-Великденските рецепти с лапад и спанак. Препоръчавам!
1.
Изпрати
лично съобщение

14.12.2016
Много вкусна и приятна рецепта!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: