Вегетариански шницел

Източник: Бон Апети
Дата: 21.05.2010
Вегетариански шницел
 
Необходими продукти:
1 тиквичка
2 червени чушки
2 зелени чушки
2 жълти чушки
2 яйца
3 с. л. царевично брашно
150 г пушен кашкавал
сол и бял пипер на вкус
олио за пържене
листа маруля или спанак за украса


Начин на приготвяне:
1
Тиквичките се стържат на едро ренде и се оставят да се отцеждат около 15 минути.
2
Чушките се почистват, режат се на кубчета и се смесват в купа с тиквичките.
3
Към зеленчуците се добавят яйцата, брашното, настърганият кашкавал и се овкусява със сол и пипер.
4
От сместа се правят плоски кюфтенца, които се пържат в тиган със сгорещено олио. След като се изпържат от едната страна за 3–4 минути, се обръщат и се пържат още 2–3 минути. Изваждат се в чиния с кухненска хартия, за да се отцедят от мазнината. При сервиране може да се украсят с листа маруля или спанак.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


139 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: