Вегетариански шницел

Дата: 21.05.2010
Източник: Бон Апети
Вегетариански шницел
 
Необходими продукти:
1 тиквичка
олио за пържене
сол и бял пипер на вкус
150 г пушен кашкавал
3 с. л. царевично брашно
2 яйца
2 жълти чушки
2 зелени чушки
2 червени чушки
листа маруля или спанак за украса
 

Начин на приготвяне:
1
Тиквичките се стържат на едро ренде и се оставят да се отцеждат около 15 минути.
2
Чушките се почистват, режат се на кубчета и се смесват в купа с тиквичките.
3
Към зеленчуците се добавят яйцата, брашното, настърганият кашкавал и се овкусява със сол и пипер.
4
От сместа се правят плоски кюфтенца, които се пържат в тиган със сгорещено олио. След като се изпържат от едната страна за 3–4 минути, се обръщат и се пържат още 2–3 минути. Изваждат се в чиния с кухненска хартия, за да се отцедят от мазнината. При сервиране може да се украсят с листа маруля или спанак.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


119 ДУШИ ОНЛАЙН
Vasil Gerginski се регистрира в сайта.
Илкова коментира рецептата Бананова торта с лешници
Илкова коментира рецептата Хляб на балони
Vili Bakalska се регистрира в сайта.
Жан сготви Гирос
Mariyana Petrova коментира рецептата Пиле „Тандури“ на скара
Петя коментира рецептата Хрупкаво свинско на фурна
Красимир коментира рецептата Кашник
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта