Бързи кюфтенца с картофени крокети

Източник: Бон Апети
Дата: 21.05.2010
Бързи кюфтенца с картофени крокети
 
Необходими продукти:
300 г кайма
1/2 глава лук
350 г пикантни картофки
1 с. л. брашно за овалване
3 стръка магданоз
мащерка за украса
сол, черен пипер и кимион на вкус
олио за намазняване и пържене


Начин на приготвяне:
1
Каймата се омесва с наситнените лук и магданоз и се овкусява с кимион, сол и черен пипер.
2
Правят се кюфтенца, които се овалват в брашното. Сплескват се леко и се пържат в загрято олио.
3
След като се изпържат, се поставят върху хартия за печене, за да се отцеди излишната мазнина.
4
Картофките се поставят в намазнен съд и се пекат на 200 градуса 8–10 минути до получаването на златиста коричка.
5
Кюфтенцата, украсени с мащерка, се поднасят заедно с картофките.
 
 
Съвет:
Вместо да се пържат, кюфтенцата може да се изпекат в намазнена тава. Може да се сервират със сос по желание.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: