Майонеза от патешки дроб

Източник: Бон Апети
Дата: 19.05.2010
Майонеза от патешки дроб
 
Необходими продукти:
200 г патешки дроб
4 жълтъка
1 ч. л. горчица
1/3 връзка магданоз
50 мл лимонов сок
сол и бял пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Дробът се поставя в плик (най-добре е да се вакуумира) и се стяга в горния край. Пликът се потапя в подходящ съд с топла вода. Не трябва да ври.
2
След като се отдели, мазнината от дроба се изсипва в купа.
3
В подходящ съд се слагат жълтъците и към тях на тънка струя и при непрекъснато бъркане се сипва патешката мазнина. Прибавят се останалите продукти, като накрая се налива лимоновият сок и се разбърква добре (може да се добави 1 с. л. зехтин и да се разбърка отново).
4
Майонезата се оставя в хладилник, докато стегне.
 
 
Съвет:
Подходяща е като добавка към печени меса, месни сосове, ястия от птиче месо.
 
Останалият патешки дроб може да овкусите със сол и черен пипер и да запечете в тефлонов тиган.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Anna Stamatova коментира новина Как се готви киноа?
Anna Stamatova се регистрира в сайта.
Лилия Талева коментира рецептата Печен боб със суджук
Mimkaa Georgieva се регистрира в сайта.
diddoni се регистрира в сайта.
r_stamov се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Гъбена супа с картофи и праз
Бон Апети коментира рецептата Овчарски пай
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: