Джолан по свищовски

Източник: Бон Апети
Дата: 20.05.2010
Джолан по свищовски
 
Необходими продукти:
1 свински джолан
сол на вкус
кашкавал за поръсване
1 ч. л. чубрица
1 с. л. доматено пюре
1/2 в. ч. червено вино
1 чушка
1 домат
1–2 моркова
50 г бекон
1 стрък зелен лук
100 г гъби
1 глава лук
маргарин за намазване
сол на вкус
черен и червен пипер на вкус
олио за пържене


Начин на приготвяне:
1
Джоланът се слага в тавичка за печене, намазва се с маргарина и се овкусява със сол, червен и черен пипер. Завива се във фолио и се пече 2 часа в предварително сгорещена до 220 градуса фурна.
2
Лукът за соса се реже на полумесеци, гъбите – на филийки, а зеленият лук – наситно. В тиган се сгорещява олио и в него се запържват двата вида лук, след което се прибавят гъбите.
3
Доматът се обелва, чушката се почиства, нарязват се на малки кубчета и се прибавят в тигана. Подправя се с чубрицата и сол.
4
Прибавят се и нарязаните на малки кубчета бекон, морковите и виното. След като виното се редуцира, се прибавя и доматеното пюре.
5
Опеченият джолан се поставя в керамична чиния тип „лодка“ , залива се със соса и се поръсва с настърган кашкавал.

 

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Ясен Симов се регистрира в сайта.
Anna Stamatova коментира новина Как се готви киноа?
Anna Stamatova се регистрира в сайта.
Лилия Талева коментира рецептата Печен боб със суджук
Mimkaa Georgieva се регистрира в сайта.
diddoni се регистрира в сайта.
r_stamov се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Гъбена супа с картофи и праз
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: