Зеленчукова мусака

Източник: Бон Апети
Дата: 21.05.2010
Зеленчукова мусака
 
Необходими продукти:
600 г картофи
4–5 стръка копър
1 с. л. брашно
2 яйца
250 г кисело мляко
сол и черен пипер на вкус
3 с. л. зехтин
1 глава лук
2 моркова (около 200 г)
2 тиквички
150 г кашкавал


Начин на приготвяне:
1
Картофите и тиквичките се почистват и се нарязват на кубчета. Лукът и морковите се режат наситно и се задушават в зехтина и 100 мл вода. След като водата се изпари, се добавят нарязаните тиквички и картофи.
2
Зеленчуците се овкусяват със сол и пипер, наливат се около 400 мл вода и всичко се сипва в тава.
3
Мусаката се пече около 20 минути в предварително сгорещена до 220 градуса фурна, а ако е нужно, се добавя вода.
4
В това време се приготвя заливката, като в купа се смесват млякото, яйцата, брашното, наситненият копър и настърганият кашкавал.
5
Когато зеленчуците са готови, върху тях се разпределя заливката. Пече се до златисто, реже се на порции и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

05.04.2016
Найс!
1.
Изпрати
лично съобщение

01.05.2015
Много вкусна с кисело мляко
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Stef3 се регистрира в сайта.
Велина Василева коментира рецептата Чаудър с карфиол
Gocheva85 се регистрира в сайта.
cookinglady коментира рецептата Нудли с телешко и броколи
Iv Noncheva се регистрира в сайта.
Mariyana Petrova коментира рецептата Супа топчета със спанак
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: