Великденски козунак

Великден
Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009
Великденски козунак
 
Необходими продукти:
1 1/2 кг брашно
1 с. л. брашно
по 1 щипка захар и сол
1 кубче мая
стафиди и бадеми за поръсване
200 г краве масло
500 мл прясно мляко
200 г захар
7 яйца
2 с. л. прясно мляко


Начин на приготвяне:
1
Великденски козунак
Маята се разтваря в млякото заедно със захарта, солта и брашното. Оставя се да шупне.
2
Великденски козунак 2
Брашното се поставя в широка тава и в него се прави кладенче. Яйцата за козунака се разбиват с млякото и захарта, като предварително едно от тях се отделя, за да послужи за намазване.
3
Великденски козунак 3
Сместа се излива постепенно в кладенчето и се замесва тесто.
4
Великденски козунак 4
Прибавя се маеното тесто и се омесва, след което се оставя да втасва на топло място 1-2 часа.
5
Великденски козунак 5
Отново се замесва, като непрекъснато се маже с масло.
6
Великденски козунак 6
Оформят се три топки от които се правят фитили. Пренасят се в тава за печене и се сплитат на плитка.
7
Великденски козунак 7
В плитката се забождат стафиди и бадеми, намазва се с масло и яйце и се поставя в предварително загрята на 200 градуса фурна. Пече се до зачервяване.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

08.04.2015
Добре се получи ,но не беше достатъчно сладък,Следващия път ще увелича захарта.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Sevim Osman се регистрира в сайта.
Zlatka Vasileva се регистрира в сайта.
Vili Todorova се регистрира в сайта.
sunshine4eto коментира рецептата Мъфини с маслини и сирене
Еклер коментира рецептата Уелски кехлибарен пудинг
Mandarina Brauswetter коментира рецептата „Щи“ с кисело зеле
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: