Виенски шницел

Поднесен с ароматно масло с лимон, лайм и магданоз
Източник: Бон Апети
Дата: 09.08.2013
Виенски шницел
 
Необходими продукти:
800 г телешки котлети с кост
2 яйца
сол и черен пипер на вкус
брашно за овалване
галета за овалване
олио за пържене

за маслото с лимон и магданоз:
200 г краве масло
кората от 1 лимон
кората от 1 лайм
1/2 връзка магданоз


Начин на приготвяне:
1
Виенски шницел

Телешките котлети се обезкостяват и се начукват на тънко. Костта с останалото месо се заделя за супа.
 

2
Виенски шницел 2

Котлетите се овкусяват със сол и черен пипер и се овалват в брашно, след това в яйце и накрая в галета.

 


3
Виенски шницел 3

Пържат се на маслена баня, на средна температура. Отцеждат се от мазнината върху кухненска хартия.

 


4
Виенски шницел 4

Маслото (на стайна температура) се разбива до пухкава смес. Добавят се ситно нарязания магданоз и настърганата кора от цитрусите.

 

 


5
Виенски шницел 5

Разбърква се и се оформя като наденичка, увито във фолио за свежо съхранение. Оставя се в хладилник да стегне.

 


6
Виенски шницел 6

Котлетите се поднасят с парче от ароматното масло.


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

30.09.2013
интересно за любителите на шницели
1.
Изпрати
лично съобщение

09.08.2013
класическа и много вкусна рецепта.приготям я често за гости,бърза и лесна.знам ,це класическата е с телешко,но повече използвам свински вратни пържоли,също е много вкусно!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: