Почти перфектно печено пиле

Дата: 07.08.2013
Източник: Бон Апети
Почти перфектно печено пиле
 
Необходими продукти:
1 пиле
1/2 глава чесън
50 мл зехтин
1/2 ч. л. сух розмарин
1/2 ч. л. суха мащерка
сол и черен пипер на вкус
за кетчупа:
200 г доматена паста
1/3 ч. ч. вода
1/4 ч. л. бял синап
1/4 ч. л. сол
1 щипка смлян карамфил
1 щипка индийско орехче
1/2 ч. л. лют червен пипер
50 г кафява захар
за гарнитурата:
8 връзки пресен лук
сокът от 1/2 от лимон
4 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:
1
Почти перфектно печено пиле
Фурната се загрява на 250 градуса, с вентилатор, и се слага съд с дебело дъно и незалепващо покритие, да се загрее. Пилето се натрива с чесъна, полива се със зехтина, поръсва се със сол, черен пипер, розмарина и мащерката. Слага в нагорещения съд с гърба надолу (защото червеното месо изисква повече време за готвене), и се пече за 15 минути. След това температурата се намалява на 175 градуса и се пече още 30 минути.

 


2
Почти перфектно печено пиле 2
Всички продукти за кетчупа се смесват в касерола и се кипват, докато се разтвори захарта. Дърпа се от котлона и се оставя да се охлади.

 


3
Почти перфектно печено пиле 3
Лукът се почиства и се измива. Отрязва се 2/3 от зелената му част. Останалото се маринова в сока от лимона, зехтина, сол и  черен пипер. После се запича на грил тиган.

 


4
Почти перфектно печено пиле 4
Пилето се поднася с гарнитурата и кетчупа.


Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

09.03.2014
Много добра рецепта.
5.
Изпрати
лично съобщение

22.11.2013
Много лесно и вкусно
4.
Изпрати
лично съобщение

12.08.2013
вкусно и лесно за приготвяне
3.
Изпрати
лично съобщение

01.03.2014
Бързо, лесно, вкусно!
2.
Изпрати
лично съобщение

22.11.2013
Пилето и соса станаха страхотни, лука го пропуснах
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Raim Arzu се регистрира в сайта.
Анна коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Печени картофи по провансалски
G. коментира рецептата Тиквички ала пармиджана
Мира Годинячка коментира рецептата Морковен чийзкейк
Мария Глухчева се регистрира в сайта.
Мария коментира рецептата Сладкиш „Негърче“
Мария се регистрира в сайта.
Десислава се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта