Виенски шоколадов кейк със сметана

Дата: 01.10.2013
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
50 г шоколадов кувертюр (58% какао)
3 яйца
1 с. л. ром
60 г захар
50 г галета
50 г бишкоти
2 с. л. прясно мляко
50 г печени лешници без сол
100 г краве масло за намазване
захар за поръсване
за соса:
100 г черен шоколад (85 % какао)
100 мл прясно мляко
20 г захар
50 мл животинска сметана
1 шушулка ванилия
80 г краве масло
2 с. л. ром
за декорация:
200 мл животинска сметана

Начин на приготвяне:
1
Виенски шоколадов кейк със сметана3 големи или 6 малки купички за брюле се намазват с масло, поръсват се със захар и се прибират в хладилника.
2
Виенски шоколадов кейк със сметана 2Шокладовият кувертюр се разтопява на водна баня или в микровълнова.
3
Виенски шоколадов кейк със сметана 3Белтъците се отделят и жълтъците се разбиват до побеляване заедно с 30 г захар. Налива се ромът, отново се разбива и се смесват с шоколада.
4
Виенски шоколадов кейк със сметана 4Белтъците се разбиват на пяна с щипка сол, добавя се останалата захар и се разбиват на сняг. Лешниците и бишкотите се смилат заедно.
5
Виенски шоколадов кейк със сметана 5Към шоколадовата смес се добавят 1/3 от белтъците и се разбърква.
6
Виенски шоколадов кейк със сметана 6Сипват се галетата, бишкотите с лешниците, млякото и останалите белтъци. Разбърква се добре.
7
Виенски шоколадов кейк със сметана 7Сместа се разпределя в купичките, като се пълнят до 3/4. Слагат се в тава с 2 пръста вода и се пекат за 20 минути в загрята на 170 градуса фурна, с вентилатор.
8
Виенски шоколадов кейк със сметана 8Млякото, сметаната, захарта и ванилията за соса се сипват в касерола.
9
Виенски шоколадов кейк със сметана 9Щом кипне, се маха ванилията и сместа се прибавя към маслото, шоколада и рома.
10
Виенски шоколадов кейк със сметана 10Сметаната се разбива и кейкът се декорира с нея.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

04.10.2013
Майка ми приготвя нещо подобно, само, че го наричаме канелен кекс, понеже се слага доста канела и се получава доста интересно :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Nathalie Marcenkova коментира рецептата Свински кебап
Георгиев се регистрира в сайта.
моника се регистрира в сайта.
jamalka сготви Хачапури
Petya Zabunova коментира рецептата Тирамису
Анна коментира рецептата Бананов сладолед
Анна коментира рецептата Бананов пай
Анна коментира рецептата Кокоски
Анна сготви Кокоски
Анна коментира рецептата Шоколадово „Маскарпоне”
ani_borisowa коментира рецептата Хачапури
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта