Виенски шоколадов сладкиш

Дата: 23.10.2003
Източник: Бон Апети
Виенски шоколадов сладкиш
 
Необходими продукти:
350 г брашно
1 шоколад
1 ч. ч. орехови ядки
10-12 с. л. захар
6 яйца
1 ванилия
2-3 с. л. сладкарска сметана
5 с. л. пудра захар
250 г краве масло (маргарин)
1 ванилия
 

Начин на приготвяне:
1
Виенски шоколадов сладкишТестото се приготвя, като в купа се смесват брашното, пудрата захар, студеното масло и ванилията, разбърква се и се добавя сметаната. Бърка се бързо и енергично до смесването на продуктите. Покрива се с фолио и се поставя в хладилника за 40 минути, докато стегне маслото.
2
Виенски шоколадов сладкиш 2Тестото се разделя на две. Едната от топките се прибира в хладилника, а другата се разточва на тънка кора във формата на тавата за печене. Кората се прехвърля в намаслена и набрашнена тава и се пече при температура 200 градуса 15-20 минути, но без да се зачервява.
3
Виенски шоколадов сладкиш 3Жълтъците за плънката се отделят от белтъците и се разбиват със 7-8 с. л. от захарта. С блендер заедно се разбиват ореховите ядки и шоколадът. Пресипват се в яйчената смес, добавя се ванилията и се разбърква с лъжица.
4
Виенски шоколадов сладкиш 4Белтъците се разбиват с миксер на сняг, към тях се прибавя останалата захар и отново се разбива, докато захарта се разтвори. Прибавят се към готовата вече жълтъчна смес и внимателно се разбърква.
5
Виенски шоколадов сладкиш 5Плънката се изсипва върху позапечената кора, след което се разточва втората кора и с нея се покрива плънката. Сладкишът се пече около 40-50 минути при температура 180 градуса и се сервира поръсен с пудра захар.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


128 ДУШИ ОНЛАЙН
Радосвета Иванова публикува рецептата Пица
Lora Manova-Dzhekova публикува рецептата Чийзкейк с ягоди
Полина публикува рецептата Мързелива торта
Анна публикува рецептата Фъч
Ket публикува рецептата Супа от червена леща с чесън
Пламенова коментира рецептата Супа от киселец
Дарко публикува рецептата Пиле фрикасе
Дарко публикува рецептата Виенско тесто
Дарко публикува рецептата Домашно маслено тесто
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта