Вкусен хляб с хрупкава коричка

Пухкав отвътре, с хрупкава кора отвън
Източник: Ники
ТИТЛА: Помощник готвач
Дата: 14.12.2023
Вкусен хляб с хрупкава коричка
Вкусен хляб с хрупкава коричка
Вкусен хляб с хрупкава коричка
Вкусен хляб с хрупкава коричка
Вкусен хляб с хрупкава коричка
 
Необходими продукти:
1/2 кубче мая
1 с.л. захар
3 с.л. брашно
1 ч.ч. хладка вода
450-500 г брашно
3 с.л. зехтин/олио
1/2 с.л. сол


Начин на приготвяне:
1
Активирайте маята със захарта, 3 с.л. брашно + 1/2 от хладката вода. Оставете на топло да шупне за около 15 минути.
2
През това време в купа пресейте един или два пъти брашното. Разделете го на две и в едната част започнете да правите тестото.
3
Сипете шупналата мая в едната купа с брашно. Сложете солта, зехтина и останалата хладка вода. С лъжица започнете да смесвате всичко и по малко добавяйте от брашното. Бъркайте и сипвайте брашно до момента, в който всичко се оформи на топка меко тесто.
4
Върху кърпа поръсете малко брашно и поставете топката тесто. След минута го прехвърлете от кърпата в тава, застлана с хартия за печене. Така върху хлебчето има и брашно. Леко го загладете с ръка и покрийте с кърпа отново. Оставете го във фурната на 50 градуса за около час да втаса.
5
След това направете леки прорези с остър нож и го сложете да се пече на 170-180 градуса във фурната. Печете на горен и долен реотан без вентилатор за 45 минути. Хлябът се изпича чудесно и е с хрупкава долна и горна кора.
6
Оставете изпечения хляб с тавата върху скара за около 5 минути, с кърпа. После го извадете от тавата и пак сложете на скарата, покрит с кърпа. След 15 минути на скарата хлябът е готов за рязане.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


137 ДУШИ ОНЛАЙН
vitorio78 се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Венециански бисквити
Даниела Стоянова се регистрира в сайта.
Ирина се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: