Ябълки „Хаселбак“

Дата: 23.01.2018
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 ябълки (сорт „Пинк лейди“)
330 мл ябълков сайдер
60 г краве масло
4 с. л. кафява захар
1 ч. л. канела
1 щипка карамфил
за трохите:
150 г студено краве масло
100 г кафява захар
100 г брашно
100 г орехи
10 г бурбонска ванилова захар
1/2 ч. л. сух джинджифил
за гарниране:
200 г заквасена сметана
10 г бурбонска ванилова захар
2 с. л. мед

Начин на приготвяне:
1
Ябълки „Хаселбак“Сметаната се разбърква много добре с меда и ваниловата захар.
2
Ябълки „Хаселбак“ 2Сместа се намазва на не много тънък слой върху хартия за печене, слага се във фризер, за да се замрази.
3
Ябълки „Хаселбак“ 3Ябълките се разполовяват, почистват се от семките и след това във всяка се правят напречни прорези през 3–4 мм, като ветрило, но не до края.
4
Ябълки „Хаселбак“ 4Подреждат се в тава и се поливат със сайдера.
5
Ябълки „Хаселбак“ 5Маслото се разтопява и се смесва със захарта, канелата и карамфила.
6
Ябълки „Хаселбак“ 6Ябълките се мажат с тази смес и се покриват с алуминиево фолио.
7
Ябълки „Хаселбак“ 7Пекат се около 20 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор. Фолиото се маха и се допичат за още 40 минути.
8
Ябълки „Хаселбак“ 8Орехите се смилат, добавят се захарта и брашното, и отново се смила. Прехвърлят се в купа.
9
Ябълки „Хаселбак“ 9Прибавят се маслото, ваниловата захар и джинджифилът, бърка се, докато се получат трохи.
10
Ябълки „Хаселбак“ 10Изсипват се в тава и се слагат в загрята на 190 градуса фурна, с вентилатор. Пекат се до златисто – за 10–15 минути – като се бъркат периодично.
11
Ябълки „Хаселбак“ 11В чиния се слага от соса от печенето на ябълките, отгоре трохи, по една ябълка, и начупената замразена сметана.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Rada Momchilova се регистрира в сайта.
Vasileta Simeonova публикува рецептата Тортата на баба
Ангелина Георгиева се регистрира в сайта.
Анна коментира рецептата Окрошка с шунка и репички
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта