Фъч с тиква и ядки

Дата: 24.01.2018
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г захар
200 г обелена тиква
110 г краве масло
100 г белени шамфъстъци
100 г орехи
250 мл прясно мляко
1–2 с. л. мед
1 щипка индийско орехче
1 щипка стрит кардамон
1 щипка джинджифил
1 щипка сол
1 ванилия
 

Начин на приготвяне:
1
Фъч с тиква и ядкиТикватa се нарязва на кубчета. Сварява се, отцежда се много добре и след това се пасира.
2
Фъч с тиква и ядки 2В касерола се смесват захарта, тиквата, млякото, медът и солта. Кипва се и щом сместа достигне 110 градуса, се готви още 10 минути, до получаване на гъста маса. Дърпа се от котлона.
3
Фъч с тиква и ядки 3Добавят се накълцаните орехи, маслото, ванилията и смесените джинджифил, кардамон и индийско орехче. Оставя се да се охлади до около 45 градуса, като се бърка, за да не хваща кора.
4
Фъч с тиква и ядки 4След това се разбива с миксер до гъста и лепкава смес.
5
Фъч с тиква и ядки 5Прехвърля се в тава, намазана с масло и се оставя да се охлади за няколко часа.
6
Фъч с тиква и ядки 6След това се реже на малки парчета и се овалва в накълцани шамфъстъци.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


nikim1 се регистрира в сайта.
КухненскоБедствие коментира рецептата Тиквена супа
Mandarina Brauswetter коментира рецептата Пияни моркови
Daniela Androva се регистрира в сайта.
Анна коментира рецептата Фритата с гъби и праз
Николай Цветков се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта