Шоколадов кейк с бял течен център

Дата: 31.01.2018
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
100 г краве масло (+ за намазване)
100 г черен шоколад
60 г бял шоколад
60 г пудра захар
60 г брашно
2 яйца
2 жълтъка
какао за поръсване
 

Начин на приготвяне:
1
Шоколадов кейк с бял течен центърМаслото и черният шоколад се разтопяват на водна баня.
2
Шоколадов кейк с бял течен център 2Яйцата, жълтъците и захарта се разбиват добре, към тях се наливат разтопените шоколад и масло и се добавя брашното. Разбърква се добре, така че да се получи хомогенна смес.
3
Шоколадов кейк с бял течен център 3Алуминиеви форми за крем карамел се намазват с масло и се поръсват с какао.
4
Шоколадов кейк с бял течен център 4Тестото се разпределя в тях.
5
Шоколадов кейк с бял течен център 5Във всяка форма се слагат няколко парчета бял шоколад, като се притискат леко навътре.
6
Шоколадов кейк с бял течен център 6Формите се прибират в хладилник за 1 час. След това се изваждат и десертът се пече около 8–10 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
7
Шоколадов кейк с бял течен център 7Изважда се от формите, обръща се в чинии и по желание се гарнира с топка сладолед.


Съвет:
По време на печене наблюдавайте кейка, центърът му трябва да изглежда леко суров, а не напълно изпечен.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

16.02.2018
Много вкусен десерт
2.
Изпрати
лично съобщение

16.02.2018
Много по вкусен десерт
1.
Изпрати
лично съобщение

16.02.2018
Шоколадов кейк с бял течен център
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Silviya Ivanova се регистрира в сайта.
Моника Димова се регистрира в сайта.
Бойка Ставрева се регистрира в сайта.
Виктория Генадиева-Димитрова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта