Шоколадов кейк с бял течен център

Сладко изкушение
Източник: Бон Апети
Дата: 21.05.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
100 г краве масло (+ за намазване)
100 г черен шоколад
60 г бял шоколад
60 г пудра захар
60 г брашно
2 яйца
2 жълтъка
какао за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Шоколадов кейк с бял течен център
Маслото и черният шоколад се разтопяват на водна баня.
2
Шоколадов кейк с бял течен център 2
Яйцата, жълтъците и захарта се разбиват добре, към тях се наливат разтопените шоколад и масло и се добавя брашното. Разбърква се добре, така че да се получи хомогенна смес.
3
Шоколадов кейк с бял течен център 3
Алуминиеви форми за крем карамел се намазват с масло и се поръсват с какао.
4
Шоколадов кейк с бял течен център 4
Тестото се разпределя в тях.
5
Шоколадов кейк с бял течен център 5
Във всяка форма се слагат няколко парчета бял шоколад, като се притискат леко навътре.
6
Шоколадов кейк с бял течен център 6
Формите се прибират в хладилник за 1 час. След това се изваждат и десертът се пече около 8–10 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
7
Шоколадов кейк с бял течен център 7
Изважда се от формите, обръща се в чинии и по желание се гарнира с топка сладолед.


Съвет:
По време на печене наблюдавайте кейка, центърът му трябва да изглежда леко суров, а не напълно изпечен.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

16.02.2018
Много вкусен десерт
2.
Изпрати
лично съобщение

16.02.2018
Много по вкусен десерт
1.
Изпрати
лично съобщение

16.02.2018
Шоколадов кейк с бял течен център
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


164 ДУШИ ОНЛАЙН
Liya се регистрира в сайта.
sisi_ml коментира рецептата Бърз тутманик без втасване
Йорданова се регистрира в сайта.
Константина Христова се регистрира в сайта.
Denitsa Petrova се регистрира в сайта.
Vanya Stoyanova се регистрира в сайта.
inn4o се регистрира в сайта.
Sevim Osman се регистрира в сайта.
Zlatka Vasileva се регистрира в сайта.
Vili Todorova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: