Ябълков пай

Поръсен с апетитни златисти трохички
Източник: Бон Апети
Дата: 09.09.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за основата:
100 г краве масло (на стайна температура)
120 г пудра захар
1 яйце
140 г брашно
1 ванилия
1 ч. л. бакпулвер

за плънката:
4 сладко-кисели ябълки
20 г краве масло
1 ч. л. канела

за маслените трохи:
180 г брашно
120 г краве масло (на стайна температура)
160 г пудра захар
1 ч. л. бакпулвер


Начин на приготвяне:
1
Ябълков пай
Ябълките се обелват, нарязват се на кубчета и се готвят в маслото, заедно с канелата, докато омекнат леко. Дърпат се от огъня и се охлаждат.
2
Ябълков пай 2
Захарта и маслото за основата се разбиват, прибавя се яйцето и отново се разбива. Сипват се брашното, ванилията и бакпулверът и се разбърква с шпатула.
3
Ябълков пай 3
Сместа се изсипва в силиконова форма за печене с диаметър 26 см, оставя се за 10 минути във фризер, след което отгоре се слагат ябълките.
4
Ябълков пай 4
Маслените трохи се приготвят като маслото и захарта се разбиват, добавят се бакпулверът и брашното, и се разбърква. Сместа се разпределя върху сладкиша.
5
Ябълков пай 5
Паят се пече 35 минути в загрята на 160 градуса фурна. По желание се поднася със сладолед.
Подобни рецепти:
Коментари (13)
13.
Изпрати
лично съобщение

09.04.2019
И още 1 снимка
12.
Изпрати
лично съобщение

09.04.2019
Супер стана. Даже не можа да изстине!
11.
Изпрати
лично съобщение

11.02.2017
Стана много приятно хрупкав!
10.
Изпрати
лично съобщение

30.11.2016
Ето и готовия резултат . Но при мен печенето беше към 50 минути на 150 градуса с вентилатор .
9.
Изпрати
лично съобщение

30.11.2016
Страхотна рецепта . Аз използах обикновена захар и добавих към ябълките шепичка бели стафиди .
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


142 ДУШИ ОНЛАЙН
Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: