Желе от грозде

Дата: 10.09.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 л сок от грозде
сокът от 1 лимон
1 звездовиден анасон
800 г захар
40 г ябълков пектин
 
Бон Апети препоръчва:
BILLA България успешно развива проекта си „Градините на BILLA“, в рамките на който веригата осъществява ползотворно партньорство с над 30 внимателно селектирани родни производители. Благодарение на тази кампания клиентите на BILLA могат да избират между богато разнообразие от вкусни и качествени плодове и зеленчуци, грижливо отгледани в над 150 зеленчукови градини, оранжерии и лозя из цяла България. Всички плодове и зеленчуци от „Градините на BILLA“ са с гарантирано качество и вкус. Това е така не само заради внимателно подбраните сортове и семена, а и заради положените за тях грижи, както от земеделските производители, така и от експертите на BILLA. Те контролират качеството на продукцията от подбора на семена през засаждането и отглеждането, до транспорта и излагането на плодовете и зеленчуците в магазините.
Виж повече
 

Начин на приготвяне:
1
Желе от гроздеПектинът се смесва с 50 г от захарта и се разтваря в част от гроздовия сок.
2
Желе от грозде 2В тенджера се смесват захарта, лимоновият сок и анасонът.
3
Желе от грозде 3Налива се гроздовият сок, сипва се и разтвореният пектин и се вари на тих огън около час.
4
Желе от грозде 4Готовото желе се разпределя в буркани и се охлажда.




Съвети: Може да проверите, дали желето е готово, като капнете малко от него върху добре изстудена чиния и изчакате. Ако капката стегне – желето е готово. Ако остане течна – продължавате да варите, докато се сгъсти достатъчно. Готов сок от грозде може да се намери в големите супермаркети и в биомагазините.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Lora Manova-Dzhekova коментира рецептата Пилешки хапки на фурна
Атанаска Йoрданова се регистрира в сайта.
Nadezhda Zlatareva се регистрира в сайта.
Димитър Андонов се регистрира в сайта.
Silvia коментира рецептата Френски макарони
Лора коментира рецептата Фритата с праз на фурна
Лора се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта