Ябълков щрудел

Дата: 02.10.2016
Източник: Gergana Tsvetanova
ТИТЛА: Експериментатор
Ябълков щруделЯбълков щруделЯбълков щрудел
 
Необходими продукти:
1 опаковка фини кори за баница
1/2 пакетче краве масло
за плънката:
8-10 ябълки
1/2 ч. ч. орехи
2 яйца
1/2 ч. ч. захар
3 с. л. кисело мляко
1 к. л. сода за хляб
3 с. л. олио
1 ч. ч. брашно
1 ч. л. канела
за сиропа:
2 ч. ч. ябълков сок
1 1/2 ч. ч. захар
сокът от 1/2 лимон

Начин на приготвяне:
1
Плънката се приготвя като яйцата се разбиват със захарта, олиото, киселото мляко с разтворената в него сода, брашното и канелата. Добавят се настърганите ябълки и смлените орехи, и всичко се смесва много добре.
2
Взема се една кора и се поръсва с разтопено масло. Отгоре се покрива с втора кора, която също се поръсва с масло. В единия край се слагат 3 с. л. плънка. Кората се загъва, навива се на руло и се поставя в намаслена тава. Процедурата се повтаря и с останалите кори. Щруделът се пече 25-30 минути на 180 градуса.
3
Сиропът се приготвя като ябълковия сок се смесва със захарта и се оставя да кипне. Добавя се лимоновият сок и съдът се дърпа от котлона. След като изстине щруделът се залива с охладения сироп. По желание се поръсва с пудра захар.


Съвет:
Мерителната чаша е с вместимост от 250 мл.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


370 ДУШИ ОНЛАЙН
Полина публикува рецептата Мързелива торта
Анна публикува рецептата Фъч
Ket публикува рецептата Супа от червена леща с чесън
Пламенова коментира рецептата Супа от киселец
Дарко публикува рецептата Пиле фрикасе
Дарко публикува рецептата Виенско тесто
Дарко публикува рецептата Домашно маслено тесто
Дарко публикува рецептата Домашна паста
Zornica Atanasova коментира рецептата Супа с нахут и чоризо
Silva Semova се регистрира в сайта.
Дарко публикува рецептата Тирамису
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта