Ябълкова баклава

Източник: Бон Апети
Дата: 04.01.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 пакет точени кори
200 мл топла вода
1 ч. л. канела
1 ч. ч. захар
2 ч. ч. смлени орехови ядки
3 ябълки
30 мл ром
80 г стафиди
125 г масло
1 ч. ч. мед


Начин на приготвяне:
1
Ябълкова баклава
Стафидите се заливат с ром. Ябълките се обелват, почистват се и се нарязват на малки кубчета.
2
Ябълкова баклава 2
В купа се смесват нарязаните ябълки, ореховите ядки, захарта, ароматизираните стафиди и канелата. Разбърква се.
3
Ябълкова баклава 3
В намаслена правоъгълна тава се нареждат 4 кори, като всяка се намазва с разтопено масло. Отгоре се разпределя половината плънка, покрива се с още 4 кори, всяка от които също се намазва с масло. Слага се останалата плънка и се покрива с последните 4 намаслени кори.
4
Ябълкова баклава 4
С нож се изрязват квадратни парчета, за да диша баклавата. Пече се около 30 минути в предварително загрята на 160 градуса фурна.
5
Ябълкова баклава 5
Водата се налива в тенджерка, добавя се медът и се оставя да кипне. Баклавата се залива с горещия сироп.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


129 ДУШИ ОНЛАЙН
Daniela Guneva коментира рецептата Печена свинска плешка
Ясен Симов се регистрира в сайта.
Anna Stamatova коментира новина Как се готви киноа?
Anna Stamatova се регистрира в сайта.
Лилия Талева коментира рецептата Печен боб със суджук
Mimkaa Georgieva се регистрира в сайта.
diddoni се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: