Захаросани ябълки

Дата: 30.12.2005
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300-400 г захар
10 червени ябълки
няколко капки оцет
 

Начин на приготвяне:
1
Захаросани ябълкиЗахарта се разтваря в около 300 мл вода (трябва да "плува" във водата). Загрява се на бавен огън, за предпочитане в меден съд. Когато захарта започне да се разтваря, се прибавят няколко капки оцет.
2
Захаросани ябълки 2Ябълките се забождат на шишче и се потапят в сместа. Подреждат се в намазнен с олио съд, за да не залепнат.

3
Захаросани ябълки 3Съвет: За да се провери дали сместа е готова, няколко капки от нея се капват в студена вода. Ако се чуе пукане, това означава, че захарта е започнала да се "събира".
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

29.12.2016
Незабравка, готовите ябълки може да се съхраняват на стайна температура.
1.
Изпрати
лично съобщение

19.12.2016
Аз сложих и червена боя :) бихте ли ми казали как се съхраняват готовиъе ябълки :) благодаря
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


327 ДУШИ ОНЛАЙН
Lora Manova-Dzhekova публикува рецептата Чийзкейк с ягоди
Полина публикува рецептата Мързелива торта
Анна публикува рецептата Фъч
Ket публикува рецептата Супа от червена леща с чесън
Пламенова коментира рецептата Супа от киселец
Дарко публикува рецептата Пиле фрикасе
Дарко публикува рецептата Виенско тесто
Дарко публикува рецептата Домашно маслено тесто
Дарко публикува рецептата Домашна паста
Zornica Atanasova коментира рецептата Супа с нахут и чоризо
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта