Захаросани ябълки

Дата: 30.12.2005
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300-400 г захар
10 червени ябълки
няколко капки оцет
 

Начин на приготвяне:
1
Захаросани ябълкиЗахарта се разтваря в около 300 мл вода (трябва да "плува" във водата). Загрява се на бавен огън, за предпочитане в меден съд. Когато захарта започне да се разтваря, се прибавят няколко капки оцет.
2
Захаросани ябълки 2Ябълките се забождат на шишче и се потапят в сместа. Подреждат се в намазнен с олио съд, за да не залепнат.

3
Захаросани ябълки 3Съвет: За да се провери дали сместа е готова, няколко капки от нея се капват в студена вода. Ако се чуе пукане, това означава, че захарта е започнала да се "събира".
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

29.12.2016
Незабравка, готовите ябълки може да се съхраняват на стайна температура.
1.
Изпрати
лично съобщение

19.12.2016
Аз сложих и червена боя :) бихте ли ми казали как се съхраняват готовиъе ябълки :) благодаря
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


280 ДУШИ ОНЛАЙН
Вили Димова се регистрира в сайта.
Gergana Antonova се регистрира в сайта.
Максим Павлев се регистрира в сайта.
Йордан се регистрира в сайта.
maluka3 се регистрира в сайта.
denitsak коментира рецептата Морковена торта
denitsak коментира рецептата Морковена торта
denitsak коментира рецептата Гуакамоле
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта