Ябълково чътни

Дата: 04.01.2013
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
3 ябълки
2 глава лук
20 г пресен джинджифил
сокът от 1/2 лимон
1 с. л. зехтин
1 с. л. светла кафява захар
1 щипка канела
1 щипка индийско орехче
1 щипка звезден анасон
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Ябълково чътни
Лукът се нарязва наситно. Ябълките се обелват, почистват се и се нарязват на кубчета.

 


2
Ябълково чътни 2
Лукът се запържва в загретия зехтин, на средна температура, до карамелизиране.

 


3
Ябълково чътни 3
Ябълките се сваряват във вода за около 10 минути, след това се отцеждат и се намачкват с вилица.

 


4
Ябълково чътни 4
Към намачканите плодове се добавят лукът, стритият звезден анасон, настърганият джинджифил, захарта, индийското орехче, канелата, сокът от лимона и сол. Разбърква се.

 


5
Ябълково чътни 5
Чътното се поднася като гарнитура към месо, например.

 


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Георгиев се регистрира в сайта.
моника се регистрира в сайта.
jamalka сготви Хачапури
Petya Zabunova коментира рецептата Тирамису
Анна коментира рецептата Бананов сладолед
Анна коментира рецептата Бананов пай
Анна коментира рецептата Кокоски
Анна сготви Кокоски
Анна коментира рецептата Шоколадово „Маскарпоне”
ani_borisowa коментира рецептата Хачапури
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта