Ягоди със сладолед от кисело мляко и шоколад

Ягоди, мариновани в сироп с канела и лимон, поднесени с топка разхлаждащ сладолед
Източник: Бон Апети
Дата: 15.06.2006
Ягоди със сладолед от кисело мляко и шоколад
 
Необходими продукти:
1 кофичка кисело мляко
1 капсула ванилия
кората от 1 лимон
2 канелени кори (1/2 ч. л.)
500 г ягоди
2 с. л. нишесте
1 к. ч. сухо мляко
3/4 ч. ч. захар
1 шоколад
2-3 ч. л. захар


Начин на приготвяне:
1
Ягоди със сладолед от кисело мляко и шоколад
Захарта, сухото мляко и нишестето се смесват в малка тенджера, слагат се на котлона и се загряват. Сместа се карамелизира, като се бърка с тел, след което се оставя да се охлади за 5 минути.
2
Ягоди със сладолед от кисело мляко и шоколад 2
В охладената смес се налива киселото мляко, загрява се отново и се бърка, докато карамелът се разтвори в млякото. Оставя се да се охлади, след това се добавя настърганият шоколад и се слага във фризер, за да стегне.
3
Ягоди със сладолед от кисело мляко и шоколад 3
В тенджера се наливат 1/2 л вода, поставят се канелените кори, захарта и нарязаната кора от един лимон. Слага се на котлона и се загрява.
4
Ягоди със сладолед от кисело мляко и шоколад 4
Щом сместа кипне, се добавят нарязаните на половинки ягоди. Къкри 3 минути, ароматизира се с ванилия и се оттегля от котлона. Ягодите престояват в маринатата до сервиране.
5
Ягоди със сладолед от кисело мляко и шоколад 5
Десертът се сервира, като готовият сладолед се слага в центъра на порционна чиния и се гарнира с отцедени от маринатата ягоди.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



101 ДУШИ ОНЛАЙН
Krasimira Ivanova се регистрира в сайта.
Rajna Peeva се регистрира в сайта.
Evtedi коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Neli Dimitrova се регистрира в сайта.
Maya Bistrina се регистрира в сайта.
Ognjan Tsankov се регистрира в сайта.
Иво Бораджиев се регистрира в сайта.
Стела Спасова се регистрира в сайта.
Кънчо Кънчев се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: