Ягодов мъфин

Източник: Бон Апети
Дата: 14.05.2003
Ягодов мъфин
 
Необходими продукти:
125 г масло (маргарин)
150 г захар
2 яйца
1/2 ч. ч. прясно мляко
1 капка бадемова есенция
1 1/2 ч. ч. брашно
1 ч. л. бакпулвер
200-300 г ягоди


Начин на приготвяне:
1
Ягодов мъфин
В купа се слагат маслото и захарта и се разбиват със спираловидната бъркалка на миксера, докато маслото поеме захарта.
2
Ягодов мъфин 2
Чупи се едно яйце, поставят се стандартните бъркалки на миксера и се разбива. Добавя се другото яйце и се разбива 5-6 минути, докато сместа стане пухкава и увеличи обема си. Налива се студеното прясно мляко, ароматизира се с бадемовата есенция и отново се бърка.
3
Ягодов мъфин 3
Брашното се размесва с бакпулвера, след което на порции при непрекъснато бъркане се прибавя към яйчено-млечната смес до получаване на полутечно тесто.
4
Ягодов мъфин 4
Ягодите се почистват, нарязват се на малки парченца, прибавят се към тестото и се разбърква добре.
5
Ягодов мъфин 5
Тестото се разпределя във форма за мъфин или в подходящи купички (не се пълнят до горе) и се пече на водна баня в предварително загрята до температура 200 градуса фурна около 30 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



103 ДУШИ ОНЛАЙН
Krasimira Ivanova се регистрира в сайта.
Rajna Peeva се регистрира в сайта.
Evtedi коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Neli Dimitrova се регистрира в сайта.
Maya Bistrina се регистрира в сайта.
Ognjan Tsankov се регистрира в сайта.
Иво Бораджиев се регистрира в сайта.
Стела Спасова се регистрира в сайта.
Кънчо Кънчев се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: