Парфе "Мока" с шоколадов сос

Източник: Бон Апети
Дата: 23.05.2003
Парфе
 
Необходими продукти:
120 г захар
4 с. л. вода
1-2 с. л. лимонов сок
5 жълтъка
3 с. л. коняк
2 с. л. кафе "Мока"
400 мл течна сладкарска сметана
100 г шоколад
50 мл сметана
50 мл мляко
1 с. л. мед


Начин на приготвяне:
1
Парфе
Захарта се сипва в малка тенджера, залива се с лимоновия сок и 4 с. л. вода и се кипва. Вари се, без да се карамелизира, докато захарта се разтвори. Жълтъците се разбиват с миксер, след което в тях на тънка струя се налива разтворената захар.
2
Парфе
Сместа се разбива с миксер, докато се уплътни и леко побелее. След това се добавя сметаната и разбиването продължава, докато се получи пухкава бяла смес.
3
Парфе
Конякът се загрява и в него се разтваря кафето. Добавя се към сметановата смес и отново се разбърква.
4
Парфе
Форма за парфе се покрива с метално фолио, намазва се с масло и вътре се изсипва получената смес. Оставя се да се охлади в хладилник за около 3 часа.
5
Парфе
Част от шоколада се отделя за декорация и се настъргва. Останалият шоколад се поставя в малка тенджера, залива се с млякото, сметаната и меда и се кипва.
6
Парфе
Охладеното парфе се залива с течния шоколадов сос, поръсва се с настъргания шоколад и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


131 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: