Охридска торта

Дата: 31.05.2006
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 готов пандишпанов блат
100 г шоколад
100 мл захарен сироп
разбита сметана за декорация
за крема:
5 жълтъка
200 г краве масло
200 г пудра захар
200 г кристална захар
200 г счукани орехови ядки
100 мл ром
за масления крем:
500 г кристална захар
500 г краве масло
5 белтъка

Начин на приготвяне:
1
Охридска тортаМаслото, пудрата захар и жълтъците се смесват на водна баня. Кристалната захар се разтопява в нагорещен тиган и след като се карамелизира, се прибавя към сместа с жълтъците.
2
Охридска торта 2Сипват се счуканите орехови ядки, налива се ромът и се разбърква добре. Приготвя се крем "Шаум", като маслото, захарта и белтъците се смесват хубаво, така че да се получи хомогенна смес.
3
Охридска торта 3Всеки лист на пандишпановия блат се напръсква със захарен сироп. Върху първия се нанася обилно от крема, слага се вторият лист, отново се нанася от крема и накрая се покрива с третия лист.
4
Охридска торта 4Цялата торта се намазва с крем "Шаум". Отгоре се покрива с разтопения шоколад и се декорира с розички от разбита сметана.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


144 ДУШИ ОНЛАЙН
Raim Arzu се регистрира в сайта.
Анна коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Печени картофи по провансалски
G. коментира рецептата Тиквички ала пармиджана
Мира Годинячка коментира рецептата Морковен чийзкейк
Мария Глухчева се регистрира в сайта.
Мария коментира рецептата Сладкиш „Негърче“
Мария се регистрира в сайта.
Десислава се регистрира в сайта.
Славина Видева се регистрира в сайта.
мариела коментира рецептата Йоркширски пудинг с билки
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта