Охридска торта

Източник: Бон Апети
Дата: 31.05.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 готов пандишпанов блат
100 г шоколад
100 мл захарен сироп
разбита сметана за декорация

за крема:
5 жълтъка
200 г краве масло
200 г пудра захар
200 г кристална захар
200 г счукани орехови ядки
100 мл ром

за масления крем:
500 г кристална захар
500 г краве масло
5 белтъка



Начин на приготвяне:
1
Охридска торта
Маслото, пудрата захар и жълтъците се смесват на водна баня. Кристалната захар се разтопява в нагорещен тиган и след като се карамелизира, се прибавя към сместа с жълтъците.
2
Охридска торта 2
Сипват се счуканите орехови ядки, налива се ромът и се разбърква добре. Приготвя се крем "Шаум", като маслото, захарта и белтъците се смесват хубаво, така че да се получи хомогенна смес.
3
Охридска торта 3
Всеки лист на пандишпановия блат се напръсква със захарен сироп. Върху първия се нанася обилно от крема, слага се вторият лист, отново се нанася от крема и накрая се покрива с третия лист.
4
Охридска торта 4
Цялата торта се намазва с крем "Шаум". Отгоре се покрива с разтопения шоколад и се декорира с розички от разбита сметана.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


189 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: