Сладоледено орехово парфе

Източник: Бон Апети
Дата: 25.05.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
100 г орехови ядки
80 г захар за карамелизиране
300 мл готварска сметана
150 мл прясно мляко
20 мл лимонов сок
100 г захар
4 жълтъка
1 киви
1 ванилова пръчица
1 с. л. мед


Начин на приготвяне:
1
Сладоледено орехово парфе
Захарта се карамелизира, в нея се изсипват ореховите ядки и се разбърква. Сместа се разпределя върху хартия за печене и след като се охлади напълно, се счуква.
2
Сладоледено орехово парфе 2
Прясното мляко се сварява с ваниловата пръчица. Жълтъците се разбиват със захарта и меда. В тях постепенно, като се бърка непрекъснато, се налива свареното прясно мляко. Сместа се загрява на водна баня, като се разбърква, докато се сгъсти леко. След това се охлажда.
3
Сладоледено орехово парфе 3
В охладения крем се налива лимоновият сок, сипва се ореховият крокан и се добавя разбитата сметана. Разбърква се внимателно и се излива в покрита с алуминиево фолио правоъгълна форма. Парфето се оставя да стегне за няколко часа в хладилник.
4
Сладоледено орехово парфе 4
Готовото сладоледено парфе се гарнира със смляното на сос киви, украсява се с плодове по избор и се поднася.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: