Плодова салата в кошница от ананас
Лора и Стоян
4 яйца 6 с. л. пудра захар 200 г натурален шоколад 250 г маскарпоне 50-80 мл ликьор от кафе 100-150 мл кафе 300 мл готварска сметана 2 с. л. натурално нишесте 30 г масло (2 с. л.) 100 г захар 120 г брашно 1 капсула есенция ванилия (2 пакетчета на прах) |
1 | ![]() | Яйцата се разбиват и в тях постепенно се сипва захарта, като се разбива 5-8 минути, докато се получи кремообразна смес. |
2 | ![]() | Постепенно се добавят пресятото брашно и нишестето, като продължава да се разбива. Щом яйцата поемат брашното, се налива разтопеното масло. |
3 | ![]() | Сместа се разпределя в намазнена и намаслена тава (23 см). Пече се около 25 минути в предварително загрята на 150-160 градуса фурна. След това готовият блат се оставя да се охлади добре и се разрязва на три по-тънки блата. |
4 | ![]() | Сметаната за крема се разбива на сняг, като към края се добавят последователно пудрата захар, ванилията и маскарпонето, без да спира да се разбива. Трябва да се получи хомогенна смес. |
5 | ![]() | Върху решетка се поставя първият блат и се напоява със смесените топло кафе и ликьор. Отгоре с помощта на шпатула се нанася от крема и се поръсва с настърган натурален шоколад. |
6 | ![]() | Поставят се другите два блата, като върху всеки се нанасят в същата последователност кафето с ликьор, крем и настърган шоколад. Преди консумация тортата трябва да стегне поне за 2 часа в хладилник. |
4. |
Изпрати
лично съобщение |
16.05.2016 И аз реших да направя тортата,но блата изобщо не се надигна толкова,че да може да се разреже на 3,няма начин!!! Според мен брашното изобщо не трябва да се разбива с миксера а с шпатула,леко, понеже яйцата спаднаха на половина след това, а и няма никакъв бакпулвер в тестото. Дано поне един блат стане .
|
3. |
Изпрати
лично съобщение |
09.02.2016 Рецептата е от 18.04.2006, а не от 24.07.2009
Направих я още тогава.
| ![]() |
2. |
Изпрати
лично съобщение |
15.06.2014 Здравейте! Направих тази торта и стана страхотна, но блата не се надигна достатъчно, за да бъде разрязан на три части /само на две и то с доста усилия/. Забелязах, че след като добавих брашното и нишестето, а след това и маслото - обема на сместа намаля значително. От къде идва проблема, тъй като искам да я направя отново :)
|
1. |
Изпрати
лично съобщение |
30.11.-0001 Аз обожавам Тирамису.Ями,ями,вкусно,делисиосоу!
|
Още един вариант за представяне на нашите рецепти – това е новата ни рубрика „...
Есента е тук! Нека се насладим на нейните вкусове и аромати заедно с Лора и...
Kaufland България представи първата си национална собствена линия продукти „Брей!“ от изцяло български производители На пазара...
5 причини Kikkoman да е част от кампанията #ВкусноВкъщи 1. #ОстаниВкъщи Разбира се, че на първо...
В дните, в които трябва да сме отговорни и да останем вкъщи, Лора и Стоян...