Торта с крем "Тирамису"

Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 яйца
6 с. л. пудра захар
200 г натурален шоколад
250 г маскарпоне
50-80 мл ликьор от кафе
100-150 мл кафе
300 мл готварска сметана
2 с. л. натурално нишесте
30 г масло (2 с. л.)
100 г захар
120 г брашно
1 капсула есенция ванилия (2 пакетчета на прах)

Бон Апети препоръчва:


Начин на приготвяне:
1
Торта с крем \
Яйцата се разбиват и в тях постепенно се сипва захарта, като се разбива 5-8 минути, докато се получи кремообразна смес.
2
Торта с крем \
Постепенно се добавят пресятото брашно и нишестето, като продължава да се разбива. Щом яйцата поемат брашното, се налива разтопеното масло.
3
Торта с крем \
Сместа се разпределя в намазнена и намаслена тава (23 см). Пече се около 25 минути в предварително загрята на 150-160 градуса фурна. След това готовият блат се оставя да се охлади добре и се разрязва на три по-тънки блата.
4
Торта с крем \
Сметаната за крема се разбива на сняг, като към края се добавят последователно пудрата захар, ванилията и маскарпонето, без да спира да се разбива. Трябва да се получи хомогенна смес.
5
Торта с крем \
Върху решетка се поставя първият блат и се напоява със смесените топло кафе и ликьор. Отгоре с помощта на шпатула се нанася от крема и се поръсва с настърган натурален шоколад.
6
Торта с крем \
Поставят се другите два блата, като върху всеки се нанасят в същата последователност кафето с ликьор, крем и настърган шоколад. Преди консумация тортата трябва да стегне поне за 2 часа в хладилник.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

16.05.2016
И аз реших да направя тортата,но блата изобщо не се надигна толкова,че да може да се разреже на 3,няма начин!!! Според мен брашното изобщо не трябва да се разбива с миксера а с шпатула,леко, понеже яйцата спаднаха на половина след това, а и няма никакъв бакпулвер в тестото. Дано поне един блат стане .
3.
Изпрати
лично съобщение

09.02.2016
Рецептата е от 18.04.2006, а не от 24.07.2009 Направих я още тогава.
2.
Изпрати
лично съобщение

15.06.2014
Здравейте! Направих тази торта и стана страхотна, но блата не се надигна достатъчно, за да бъде разрязан на три части /само на две и то с доста усилия/. Забелязах, че след като добавих брашното и нишестето, а след това и маслото - обема на сместа намаля значително. От къде идва проблема, тъй като искам да я направя отново :)
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Аз обожавам Тирамису.Ями,ями,вкусно,делисиосоу!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


107 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: