Кайзершмарн

Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009
Кайзершмарн
 
Необходими продукти:
250 мл прясно мляко
100 г брашно
100 г краве масло
3 яйца
1 шепа стафиди
3 к. л. захар
1 к. л. ванилова захар
пудра захар за поръсване
сливов мармалад за гарниране


Начин на приготвяне:
1
Кайзершмарн
Жълтъците на яйцата се отделят в купа и се разбиват. В тях постепенно се налива прясното мляко, разбърква се и се сипват обикновената захар, ваниловата захар и брашното. Накрая се прибавят разбитите на сняг белтъци.
2
Кайзершмарн 2
Приготвената смес се сипва в тиган с нагорещеното масло. Поръсва се със стафидите и се запича, докато се образува златистокафява коричка. След това се обръща от другата страна, а температурата на котлона постепенно се намалява до нула.
3
Кайзершмарн 3
Докато е още върху котлона, десертът се нарязва на парчета. При сервиране кайзершмарн се поръсва с пудра захар, а в отделна купичка се поднася сливовият мармалад.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



123 ДУШИ ОНЛАЙН
Krasimira Ivanova се регистрира в сайта.
Rajna Peeva се регистрира в сайта.
Evtedi коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Neli Dimitrova се регистрира в сайта.
Maya Bistrina се регистрира в сайта.
Ognjan Tsankov се регистрира в сайта.
Иво Бораджиев се регистрира в сайта.
Стела Спасова се регистрира в сайта.
Кънчо Кънчев се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: