Кайзершмарн

Дата: 24.07.2009
Източник: Бон Апети
Кайзершмарн
 
Необходими продукти:
250 мл прясно мляко
100 г брашно
100 г краве масло
3 яйца
1 шепа стафиди
3 к. л. захар
1 к. л. ванилова захар
пудра захар за поръсване
сливов мармалад за гарниране
 

Начин на приготвяне:
1
КайзершмарнЖълтъците на яйцата се отделят в купа и се разбиват. В тях постепенно се налива прясното мляко, разбърква се и се сипват обикновената захар, ваниловата захар и брашното. Накрая се прибавят разбитите на сняг белтъци.
2
Кайзершмарн 2Приготвената смес се сипва в тиган с нагорещеното масло. Поръсва се със стафидите и се запича, докато се образува златистокафява коричка. След това се обръща от другата страна, а температурата на котлона постепенно се намалява до нула.
3
Кайзершмарн 3Докато е още върху котлона, десертът се нарязва на парчета. При сервиране кайзершмарн се поръсва с пудра захар, а в отделна купичка се поднася сливовият мармалад.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Даниела Дечева коментира рецептата Трицветна торта
Лусияна се регистрира в сайта.
Лили Стоянова коментира рецептата Тарт „Рататуй“
zmugly коментира рецептата Стек от риба тон
Mariyana Petrova коментира рецептата Подправка „Заатар“
Майла се регистрира в сайта.
Marina Dobreva се регистрира в сайта.
zmugly сготви Гризини
Georgi Mavrev се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта