Лимонови каренца

Източник: Бон Апети
Дата: 12.05.2003
Лимонови каренца
 
Необходими продукти:
160 г брашно
2 с. л. сметана
2 жълтъка
4 яйца
50 г маргарин
200 г захар
сок от 5 лимона
1-3 с. л. вода
2 щипки сол
2 с. л. захар
120 г маргарин
1/4 ч. л. бакпулвер
1 ванилия
1 ванилия


Начин на приготвяне:
1
Лимонови каренца
Брашното се сипва в купа и се смесва с ванилията и бакпулвера. Добавят се маргаринът, захарта и солта и се разбива с миксер до получаването на ситни маслени трохи. Наливат се 2-3 с. л. вода и на ръка се омесва тестена топка.
2
Лимонови каренца 2
Тестото се разточва между 2 листа фолио и се поставя в тава. Оставя се да се охлади в хладилник за 10-15 минути и след като стегне малко, се доизтънява.
3
Лимонови каренца 3
Сокът от лимоните се изцежда, налива се в подходящ съд и към него се прибавят маргаринът и сметаната. Всичко се загрява, без да кипва.
4
Лимонови каренца 4
Яйцата и жълтъците се разбъркват със захарта и в тях на тънка струя се налива горещата лимонова смес, като се бърка непрекъснато. След като яйцата поемат цялата течност, се слага на умерен огън и се бърка непрекъснато, докато се сгъсти. Добавя се ванилията, разбърква се и се прецежда.
5
Лимонови каренца 5
Разточеното тесто се слага в тава, набожда се с вилица, за да диша, и се пече в предварително загрята до температура 180 градуса фурна, докато блатът леко се зачерви.
6
Лимонови каренца 6
Върху блата се разпределя охладеният и прецеден крем и тавата се връща във фурната. Пече се на същата температура, докато сместа стане като желе (10-15 минути). Покрива се с фолио и се оставя да се охлади за 3-4 часа, след което се нарязва на квадратчета.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Елена се регистрира в сайта.
krastana коментира рецептата Брауни с ягоди
Николай се регистрира в сайта.
Krasimira Ivanova се регистрира в сайта.
Rajna Peeva се регистрира в сайта.
Evtedi коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: