Яхния от свинско месо, картофи и лук

Източник: Цецка Кънчева
ТИТЛА: Чирак
Дата: 08.12.2016
Яхния от свинско месо, картофи и лук
 
Необходими продукти:
1 кг свинско месо (от бут или плешка)
500 г картофи
2 моркова
5-6 глави лук
2 червени чушки
2-3 домата (пресни или стерилизирани)
1 с. л. доматено пюре
1 щипка захар
олио
сол, черен и червен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Месото се нарязва на хапки, овкусява се със сол и черен пипер и се слага в тенджера, заедно с малко олио и 1 ч. ч. вода.
2
След като ястието заври, силата на огъня се намалява, съдът се похлупва и яхнията се оставя да ври, до полуготовност на месото.

3
През това време картофите се обелват и се нарязват на не много дребни кубчета. Морковите се нарязват на колелца, чушките на ивици и лукът на полумесеци.
Доматите се настъргват на ренде (ако са стерилизирани, се намачкват.)
4
Когато месото е почти готово се добавят картофите, морковите, чушките, лукът, доматите и доматеното пюре, захарта и червен пипер на вкус. По желание може да се добави и сол на вкус.

5
Налива се вода до половината на продуктите и се оставя да къкри на слаб огън, до готовност на всички продукти. При необходимост се долива още вода.


Съвет:
Може да добавите пушен червен пипер в ястието.

Същата рецепта може да се приготви и с пилешки бутчета.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

24.01.2017
Здравейте,тази рецепта много ми допадна,пише че е с картофи,но сте ги пропуснали по долу.Те със зеленчуците ли се слагат.Благодаря предварително,хубава вечер!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: