Пълнени зеленчуци по провансалски

Така ги правят там - със сирене, бекон и аромат на босилек
Източник: Бон Апети
Дата: 13.09.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 домата
2 патладжана
4 глави лук

за плънката:
50 г бисерен ориз
100 г сирене „Пармезан“
50 г пушен бекон
1 скилидка чесън
2 яйца
2 с. л. зехтин за пържене
2 с. л. галета
2 стръка босилек
200 мл вода
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пълнени зеленчуци по провансалски
От доматите се отрязват капачетата и се издълбава вътрешноста. Тя се запазва.

2
Пълнени зеленчуци по провансалски 2
Патладжаните се разрязват надве по дължина. Също се издълбават с лъжица и се поръсват със сол. Със сол се поръсва и отделената сърцевина.

3
Пълнени зеленчуци по провансалски 3
Лукът се обелва и се бланшира за кратко, изважда се сърцевината и се нарязва наситно. Чесънът също се наситнява.

4
Пълнени зеленчуци по провансалски 4
В тиган се загрява зехтинът и в него се запържват закратко лукът, чесънът и нарязаният наситно бекон. Добавят се вътрешноста на патладжаните, измитият ориз и водата. Готви се до полуготовност на ориза.

5
Пълнени зеленчуци по провансалски 5
Сипва се вътрешността на доматите.

6
Пълнени зеленчуци по провансалски 6
Щом течността се изпари се прибавят яйцата, галетата, пармезанът и нарязаният наситно босилек. Овкусява се със сол и черен пипер. Разбърква се и съдът се сваля от котлона.

7
Пълнени зеленчуци по провансалски 7
Зеленчуците се пълнят със сместа, като домати се покриват с капачетата. Пече се в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор за 30 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (12)
12.
Изпрати
лично съобщение

10.04.2016
Емили, допуснатата техническа неточност вече е коригирана. Благодарим ти за вниманието.
11.
Изпрати
лично съобщение

09.04.2016
Само един въпрос... Защо тази рецепта е в категорията \"безмесни ястия\" като в нея има бекон? :)
10.
Изпрати
лично съобщение

31.07.2014
Много вкусно се получи, но моята грешка, може би, беше в това, че не издълбах достатъчно дълбоко патладжана и ми леко недосготвен.
9.
Изпрати
лично съобщение

23.07.2014
Приятна и вкусна рецепта, която търпи доста импровизации ;)
8.
Изпрати
лично съобщение

31.05.2014
Страхотен вкус :) Опитах и с тиквички, но без да употребявам вътрешността им в пълнежа. Получи се много лека и приятна вечеря :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Mineva се регистрира в сайта.
Ангелова се регистрира в сайта.
Svetla Ruseva-Kostova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: