Пиле „Маргарита“

С ароматна марината съчетала портокал, лайм и текила
Източник: Бон Апети
Дата: 23.09.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г пилешки гърди
4 с. л. портокалов ликьор
сокът от 1/2 лайм
4 с. л. текила
1 с. л. захар
4 скилидки чесън
1 щипка сухо чили
1 ч. л. сол
1 ч. л. черен пипер
4 стръка пресен лук


Начин на приготвяне:
1
Пиле „Маргарита“
Чесънът се стрива на паста с малко сол.
2
Пиле „Маргарита“ 2
В купа се смесват сокът от лайм, захарта, солта, пиперът, чилито, чесънът, текилата и портокаловият ликьор.
3
Пиле „Маргарита“ 3
С получената смес се залива месото и се оставя да престои 6 часа, за да се маринова хубаво.
4
Пиле „Маргарита“ 4
След това месо се подсушава и се пече на сух тиган до готовност.
5
Пиле „Маргарита“ 5
Сервира се гарнирано с малко нарязан пресен лук.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Mineva се регистрира в сайта.
Ангелова се регистрира в сайта.
Svetla Ruseva-Kostova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: