Йогурт панакота с ментови ягоди

Източник: Бон Апети
Дата: 12.05.2011
Йогурт панакота с ментови ягоди
 
Необходими продукти:
400 г кисело мляко
150 мл кокосова сметана
120 г фруктова захар
1 лимон
1 ванилия
1 ч. л. агар-агар

за ментовите ягоди:
200 г ягоди
1–2 стръка прясна мента
1 с. л. мед


Начин на приготвяне:
1
Йогурт панакота с ментови ягоди

Киселото мляко, сметаната, фруктовата захар, ванилията и кората от лимона се смесват в съд и се затоплят.


2
Йогурт панакота с ментови ягоди 2

Агар-агарът се разтваря в касерола с вода и се загрява на котлона, докато кипне. Прибавя се към сместа с млякото при постоянно бъркане.


3
Йогурт панакота с ментови ягоди 3

Сместа се разпределя във форми за крем карамел или малка тава и се оставя в хладилник да стегне – за около 1 час.


4
Йогурт панакота с ментови ягоди 4

Ягодите се нарязват на малки кубчета. Прибавят се медът и листата мента.


5
Йогурт панакота с ментови ягоди 5

Десертът се изважда от формите в подходящи чинии и се гарнира с ментовите ягоди.

 


Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

06.05.2020
Харесва ми
3.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
натурален желатин
2.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
какво е агар-агар
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
агар -агар?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


109 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: