Юнашки сандвич

Източник: Бон Апети
Дата: 05.07.2004
Юнашки сандвич
 
Необходими продукти:
1/2 стар хляб
1–2 с. л. орехови ядки
4–5 с. л. майонеза
2 скилидки чесън
10 листа пресен босилек
1/2 с. л. ябълков оцет
1 глава лук
1 с. л. винен оцет
2 щипки захар
1 щипка риган
2 с. л. зехтин
50 г шпеков салам
3–4 листа зелена салата
50 г кашкавал
2 кренвирша



Начин на приготвяне:
1
Юнашки сандвич
Хлябът се нарязва по дължина на големи филии.
2
Юнашки сандвич 2
Ореховите ядки се запичат на сух тиган за 1–2 минути и се смилат. Майонезата се поставя в подходящ съд заедно с намачканите скилидки чесън, наситнените листа пресен босилек, ябълковият оцет и смлените орехови ядки и се разбърква.
3
Юнашки сандвич 3
Лукът се наситнява, полива се с винения оцет и се подправя със захарта, солта и ригана. Разбърква се и се полива със зехтина.
4
Юнашки сандвич 4
Майонезената смес се намазва на тънък пласт върху филиите. Отгоре се подреждат парчета шпеков салам, листо зелена салата, кашкавал, кръгчета кренвирш и подправеният лук. Затваря се с още една филия хляб и се пече на грил тиган по 5 минути от двете страни, като се притиска с дъното на йенска тенджера или с капак.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: