Задушена риба по градинарски

Източник: Бон Апети
Дата: 07.08.2003
Задушена риба по градинарски
 
Необходими продукти:
4 пъстърви
1 в. ч. бяло сухо вино
1 кубче зеленчуков бульон
2 дафинови листа
1 ч. л. мащерка
1 глава лук
3-4 домата
1 патладжан
1 тиквичка
1 с. л. горчица
2 скилидки чесън
1/2 с. л. сушен босилек
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Задушена риба по градинарски
В тенджера се кипва вода, слагат се посочените за бульона продукти и се вари около 5–10 минути. Оттегля се от котлона, прибавя се почистената и измита пъстърва и се оставя да престои около 10 минути.
2
Задушена риба по градинарски 2
Патладжанът се обелва, осолява се, нарязва се на колелца с дебелина 1 пръст и се оставя да се изцеди от горчивия сок. След това колелцата се запичат на грил тиган или скара. Запеченият патладжан се реже на лентички. По същия начин, но без да се изцеждат, се приготвят тиквичките.
3
Задушена риба по градинарски 3
Доматите се пюрират, чесънът се счуква в хаванче и заедно с горчицата, босилека, солта и черния пипер се прибавя към пюрираните домати. Разбърква се с блендер или кухненски робот и полученото пюре се претрива през гевгир или цедка.
4
Задушена риба по градинарски 4
Пошираната риба се изважда от бульона, отстранява се главата с гръбначната кост. В чинията за сервиране се прави канапе от лентичките патладжан и тиквички, поставя се обезкостената пъстърва и се залива с прецедения доматен сос.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: