Задушено свинско

Гост: Наталия Симеонова, водеща на "Море от любов"
Източник: Бон Апети
Дата: 08.03.2003
Задушено свинско
 
Необходими продукти:
2 свински бон филета
300 г печурки
200 г арпаджик
150-200 г бейби моркови
2-3 скилидки чесън
1 в. ч. червено сухо вино
4 с. л. лютеница
3-4 с. л. олио
10-15 зърна черен пипер
3 дафинови листа
2 с. л. чубрица



Начин на приготвяне:
1
Задушено свинско
Филето се почиства от жилите, нарязва се на малки парчета и се овкусява със сол и черен пипер. Гъбите се нарязват на половинки, чесънът – наситно.
2
Задушено свинско 2
В глинен гювеч се налива олиото и се слагат месото, гъбите, чесънът, арпаджикът, морковите и лютеницата. Прибавят се 3 дафинови листа и зърната черен пипер, поръсва се с чубрицата и се посолява на вкус.
3
Задушено свинско 3
Налива се червеното вино и 1 ч. ч. вряла вода и се разбърква добре. Гювечът се захлупва и се поставя в предварително загрята до температура 250 градуса фурна. След като ястието кипне, температурата се намалява на 180 градуса. Пече се до готовност.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Това ще го пробвам още утре.ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ арпаджика ще ме изнерви ама си заслужава сигурно!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


114 ДУШИ ОНЛАЙН
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Миленски коментира рецептата Сарми с лапад и булгур
Миленски се регистрира в сайта.
Slaveya се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: