Заек с вино и зеленчуци

Дата: 03.07.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 охладен заек
7 скилидки чесън
600 г картофи
1 дафинов лист
1 ч. л. джоджен
500 г едри печурки
1 буркан печени червени чушки без оцет
450 мл бяло вино „Совиньон блан“
80 г краве масло
сол и пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Заек с вино и зеленчуциЗаекът се шпикова с разрязани на 4 скилидки чесън. Подправя се със сол и черен пипер.
2
Заек с вино и зеленчуци 2Гъбите се белят и заедно с пънчетата се слагат в глинен съд. Картофите се обелват и режат на кубчета, чушките от буркан се режат на едри парчета, слагат се съда.
3
Заек с вино и зеленчуци 3Зеленчуците се подправят със сол и пипер, поливат се с половината от разтопеното масло, слага се дафиновият лист и джоджена.
4
Заек с вино и зеленчуци 4Върху зеленчуците се поставя заекът, налива се виното, като и останалото масло.
5
Заек с вино и зеленчуци 5Слага се намокрена хартия за печене, поставя се капак.
6
Заек с вино и зеленчуци 6Пече се в загрята на 160 градуса с вентилатор фурна за около 2 часа.
7
Заек с вино и зеленчуци 7След това по желание капакът и хартията се отстраняват и ястието се допича на грил програма, за да хване коричка.

Подобни рецепти:
Коментари (9)
9.
Изпрати
лично съобщение

04.05.2020
Това е любимата ни рецепта за заек!
8.
Изпрати
лично съобщение

20.06.2015
Заека ми беше 4 кг.Готвих 3 часа на 150 градуса.Стана вкусно.
7.
Изпрати
лично съобщение

07.12.2014
Много сполучлива рецепта!
6.
Изпрати
лично съобщение

05.11.2014
!!!!
5.
Изпрати
лично съобщение

03.07.2014
Много вкусно!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


151 ДУШИ ОНЛАЙН
Марина Георгиева коментира рецептата Пица от тиквички
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта