Пилешка мусака с гъби и печени чушки

Пилето превръщаме в кайма и с нея правим апетитна мусака
Източник: Бон Апети
Дата: 18.12.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 пиле (1,7 кг)
4 с. л. олио
200 мл бяло вино
350 мл пилешки бульон
200 г гъби
700 г картофи
4 червени печени чушки
3 моркова
1 глава лук
4 скилидки чесън
2 листенца салвия
1/4 връзка магданоз
2 яйца
200 г кашкавал
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пилешка мусака с гъби и печени чушки
Пилето се обезкостява, кожата се отстранява, а месото се смила.
2
Пилешка мусака с гъби и печени чушки 2
Лукът и чесънът се наситняват.
3
Пилешка мусака с гъби и печени чушки 3
Гъбите се обелват и се нарязват на кубчета. По същия начин се ражат чушките и обелените моркови и картофи.
4
Пилешка мусака с гъби и печени чушки 4
В 2 с. л. олио се запържват лукът и чесънът. Добавя се месото и се запържва. Овкусява се с наситнена салвия, сол, черен пипер.
5
Пилешка мусака с гъби и печени чушки 5
В останалото олио се запържват морковите. Добавят се гъбите, когато леко се запържат, се сипват чушките.
6
Пилешка мусака с гъби и печени чушки 6
Налива се бульонът и се сипват картофите. Оставя се течността да изври. Овкусява се със сол и черен пипер и се прибавя наситненият магданоз.
7
Пилешка мусака с гъби и печени чушки 7
Половината зеленчуци се сипват в тавата, после половината месо, пак зеленчуци и пак месо. Залива се с виното.
8
Пилешка мусака с гъби и печени чушки 8
Пече се на 180 градуса с вентилатор за 20-25 минути. Залива се със смес от настърган кашкавал и яйца и се допича за още 5 минути.

Подобни рецепти:
Коментари (12)
12.
Изпрати
лично съобщение

21.02.2021
Много вкусна мусака!
11.
Изпрати
лично съобщение

21.01.2021
Направих я със ситно накълцано пилешко филе.Стана прекрасна.
10.
Изпрати
лично съобщение

29.01.2015
Стана много вкусно. Не съм си представяла, че градинссият чай нака добре се съчетама с пилешкото, картофите, печените чушки... Ще се готви отново и отново...
9.
Изпрати
лично съобщение

03.01.2015
супер рецепта
8.
Изпрати
лично съобщение

16.07.2014
Ползвах 1 кг. пилешка кайма.Много вкусна мусака! Добавям в любими.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



100 ДУШИ ОНЛАЙН
Gergana Taleva се регистрира в сайта.
Mariela Mihailova се регистрира в сайта.
Doña Esperanza се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Тарт с карфиол, броколи и бира
Каля коментира рецептата Ягодов кръмбъл
milenka коментира рецептата Паста с пилешко и доматен сос
milenka коментира рецептата Лесен плодов сладолед
Искра се регистрира в сайта.
Neycho Koev се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: