Заешко задушено с чесън и маслини

Дата: 19.11.2020
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 заек
150 г зелени маслини (без костилки)
5–6 скилидки чесън
1 глава лук
4 стръка мащерка
1/2 връзка магданоз
100 мл бял вермут
50 мл зехтин
за бульона:
3 зърна хвойна
2 дафинови листа
1 ч. л. черен пипер на зърна
1 ч. л. кориандър
1/2 ч. л. семена резене
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Заешко задушено с чесън и маслиниЗаекът се разфасова.
2
Заешко задушено с чесън и маслини 2Ребрата и вратът се слагат в тенджера, заливат се с вода и се прибавят дафиновите листа, резенето, кориандърът, хвойната, черният пипер и сол на вкус. Кипва се и се готви около час, като се отпенва.
3
Заешко задушено с чесън и маслини 3След това бульонът се прецежда.
4
Заешко задушено с чесън и маслини 4Лукът се реже на полумесеци и се слага на дъното на чугунена тенджера. По желание се запържва за кратко в зехтина.
5
Заешко задушено с чесън и маслини 5Поставят се парчетата месо. Наливат се вермутът и 300 мл от бульона от варенето на месото.
6
Заешко задушено с чесън и маслини 6Добавят се мащерката и обеленият и леко смачкан чесън. Налива се зехтинът.
7
Заешко задушено с чесън и маслини 7Похлупва се и се готви на слаб огън за час и 30 минути.
8
Заешко задушено с чесън и маслини 8Поръсва се с маслините и след 2–3 минути се сервира с наситнен магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


146 ДУШИ ОНЛАЙН
Makaka коментира рецептата Магданозени бисквити
Бон Апети коментира рецептата Чийзкейк с тиква
Бон Апети коментира рецептата Сладка баница с тиква
С се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеЛични данниБисквиткиРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта