Заешко задушено с чесън и маслини

Апетитно основно
Източник: Бон Апети
Дата: 04.04.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 заек
150 г зелени маслини (без костилки)
5–6 скилидки чесън
1 глава лук
4 стръка мащерка
1/2 връзка магданоз
100 мл бял вермут
50 мл зехтин

за бульона:
3 зърна хвойна
2 дафинови листа
1 ч. л. черен пипер на зърна
1 ч. л. кориандър
1/2 ч. л. семена резене
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Заешко задушено с чесън и маслини
Заекът се разфасова.
2
Заешко задушено с чесън и маслини 2
Ребрата и вратът се слагат в тенджера, заливат се с вода и се прибавят дафиновите листа, резенето, кориандърът, хвойната, черният пипер и сол на вкус. Кипва се и се готви около час, като се отпенва.
3
Заешко задушено с чесън и маслини 3
След това бульонът се прецежда.
4
Заешко задушено с чесън и маслини 4
Лукът се реже на полумесеци и се слага на дъното на чугунена тенджера. По желание се запържва за кратко в зехтина.
5
Заешко задушено с чесън и маслини 5
Поставят се парчетата месо. Наливат се вермутът и 300 мл от бульона от варенето на месото.
6
Заешко задушено с чесън и маслини 6
Добавят се мащерката и обеленият и леко смачкан чесън. Налива се зехтинът.
7
Заешко задушено с чесън и маслини 7
Похлупва се и се готви на слаб огън за час и 30 минути.
8
Заешко задушено с чесън и маслини 8
Поръсва се с маслините и след 2–3 минути се сервира с наситнен магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: