Тажин с агнешко

Богато основно
Източник: Бон Апети
Дата: 08.05.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 агнешка плешка (800 г обезкостено месо)
200 г чери домати (или 2 домата)
4 скилидки чесън
3–4 картофа
2 глави лук
2 моркова
1–2 тиквички
1/4 връзка магданоз
4 с. л. зехтин
2 ч. л. подправка „Рас ел ханут“
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Тажин с агнешко
Агнешкото се обезкостява и се нарязва на кубчета.
2
Тажин с агнешко 2
Лукът се наситнява, а чесънът се нарязва на едро.
3
Тажин с агнешко 3
Чери доматите се разполовяват, тиквичките се оформят като гредички, морковите се режат на едри кубчета, а обелените картофите – на лодки.
4
Тажин с агнешко 4
Всички продукти се овкусяват със сол, черен пипер и подправката „Рас ел ханут“.
5
Тажин с агнешко 5
На дъното на тажина се слага лукът. Отгоре се подрежда месото. Залива се със зехтина и 100 мл вода.
6
Тажин с агнешко 6
Прибавят се чесънът, морковите и доматите. Тиквичките и картофите се подреждат върху тях конусовидно.
7
Тажин с агнешко 7
Похлупва се. Слага се в студена фурна и се пече 3–4 часа на 150 градуса, без вентилатор.
8
Тажин с агнешко 8
Сервира се с наситнен магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

19.03.2018
АН НИК, ястието може да се изпече и в гювеч. Съставките в арабската подправка може да видиш от рецептата ни за Арабска подправка „Рас ел ханут” в сайта ни и да прецениш, с какви други подправки по твой вкус може да я замениш.
1.
Изпрати
лично съобщение

14.03.2018
Ако нямаме тажин, дали ще се получи подобен ефект ако се пече в гювечета? Арабската подправка с какъв еквивалент би могла да се замени?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: