Картофки с шунка и кашкавал

Източник: Lora Manova-Dzhekova
ТИТЛА: Помощник готвач
Дата: 01.03.2018
Картофки с шунка и кашкавал
Картофки с шунка и кашкавал
 
Необходими продукти:
1,5 кг картофи
350 г кашкавал
300 г шунка
краве масло
мащерка, сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Картофите се обелват, нарязват се на кубчета и се слагат в тава.
2
Добавя се шунката, нарязана на дребно.
3
Овкусява се със сол, черен пипер и мащерка.
4
На няколко места се слагат резени масло.
5
Налива се вода, колкото да покрие 1/3 от тавата.
6
Покрива се с алуминиево фолио и се пече 30-40 минути в предварително загрята на 220 градуса фурна.
7
Когато картофите са готови, фолиото се маха и ястието се поръсва с настъргания кашкавал. Връща се във фурната и се допича на горен реотан, докато кашкавалът се запече.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

18.03.2018
Много вкусно. Сложих по-малко вода и пекох без фолио след 20-та минута. Заместих мащерката с чубрица и пак стана.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: