Пилешки кебап с булгур и спанак

Апетитно основно
Източник: Бон Апети
Дата: 23.06.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
700 г пилешко филе
200 г спанак
150 г булгур
50 г галета
40 г краве масло
80 мл зехтин (+ за пържене)
1 връзка магданоз
2 скилидки чесън
1 глава лук
1/2 ч. л. смлян кимион
1/4 ч. л. смлян бахар
2 щипки индийско орехче
1 щипка лют кайенски пипер
сол и черен пипер на вкус

за гарниране:
200 г заквасена сметана
1/2 връзка магданоз
1 скилидка чесън
1 с. л. подправка „Заатар“
1 щипка кайенски пипер
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пилешки кебап с булгур и спанак
Булгурът се сварява до готовност и се отцежда.
2
Пилешки кебап с булгур и спанак 2
Спанакът се попарва с вряла вода и веднага щом омекне, се шокира с леденостудена вода. Отцежда се много добре и се накълцва.
3
Пилешки кебап с булгур и спанак 3
Още топлият булгур се разбърква с маслото, спанака, сол и черен пипер на вкус.
4
Пилешки кебап с булгур и спанак 4
Месото се смила и се смесва с наситнения магданоз, стрития на паста чесън, настъргания лук, зехтина, кимиона, бахара, индийското орехче, сол, черен пипер, галетата и лютия пипер.
5
Пилешки кебап с булгур и спанак 5
Каймата се оставя за няколко часа в хладилник, след което от нея се оформят дебели малки кебапчета и се нанизват на шишове.
6
Пилешки кебап с булгур и спанак 6
Пекат се до готовност върху загрята плоча, намазана със зехтин.
7
Пилешки кебап с булгур и спанак 7
Заквасената сметана за соса се разбърква с подправката „Заатар“, лютия пипер, стрития на паста чесън и сол на вкус. По желание готовият сос се полива със зехтин и се поръсва с щипка „Заатар“.
8
Пилешки кебап с булгур и спанак 8
Пилешкият кебап се сервира върху канапе от накъсан магданоз. В купички отстрани се поднасят булгурът със спанака и сметановият сос.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

01.03.2019
страхотна рецепта!
1.
Изпрати
лично съобщение

10.03.2018
Направихме само месото. За по голяма стабилност, оформихме кебапа около дървени клечки за суши. Много са вкусни. Браво!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: