Захаросани ябълки

Шекерджийница на село Боженци
Източник: Бон Апети
Дата: 30.12.2005

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300-400 г захар
10 червени ябълки
няколко капки оцет


Начин на приготвяне:
1
Захаросани ябълки
Захарта се разтваря в около 300 мл вода (трябва да "плува" във водата). Загрява се на бавен огън, за предпочитане в меден съд. Когато захарта започне да се разтваря, се прибавят няколко капки оцет.
2
Захаросани ябълки 2
Ябълките се забождат на шишче и се потапят в сместа. Подреждат се в намазнен с олио съд, за да не залепнат.

3
Захаросани ябълки 3
Съвет: За да се провери дали сместа е готова, няколко капки от нея се капват в студена вода. Ако се чуе пукане, това означава, че захарта е започнала да се "събира".
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

29.12.2016
Незабравка, готовите ябълки може да се съхраняват на стайна температура.
1.
Изпрати
лично съобщение

19.12.2016
Аз сложих и червена боя :) бихте ли ми казали как се съхраняват готовиъе ябълки :) благодаря
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: